Σημαντικά Νέα

Προκλητικός τουρκικός χάρτης παρουσιάζει την Κω & το Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα

Και ενώ πλησιάζει η εθνική επέτειος της απελευθέρωσης της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό, οι νέο-Οθωμανοί τηρούν με ευλάβεια τις συνήθειές τους, προσβάλλοντας ξανά τον απανταχού ελληνισμό.

Η τουρκική εφημερίδα «Aksam» εμφανίζει προκλητικότατο χάρτη, στον οποίο απεικονίζεται η Κως, το Καστελόριζο, καθώς και άλλα ελληνικά νησιά με κόκκινο χρώμα ως τουρκικά, στέλνοντας το μήνυμα στην Αθήνα και στην ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις διεκδικήσεις της στην περιοχή του Αιγαίου.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Τουρκία επιστρατεύει κάθε είδους μέσο, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Ενδεικτικές είναι οι νέες διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα των «δικαιωμάτων» των Τούρκων στην Ελλάδα, με την πρόθεση της Άγκυρας να φτάνει μέχρι και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τούρκος αξιωματούχος αναφερόμενος στην ανύπαρκτη «τουρκική μειονότητα» καταγγέλλει παραβίαση μειονοτικών δικαιωμάτων σε Ρόδο, Κω και Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας την πάγια τουρκική τακτική, με σκοπό την άσκηση σταδιακής πίεσης προς διεκδίκηση ελληνικών εδαφών στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, η «μειονότητα» για την οποία προπαγανδίζει η Άγκυρα είναι μουσουλμάνοι ελληνικής καταγωγής και όχι Τούρκοι και απαιτεί κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Μάλιστα ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχωρώντας σε νέες προκλητικές δηλώσεις, υποστήριξε ότι η χώρα μας αγνοεί τα θρησκευτικά δικαιώματα στη Θράκη και οι μουσουλμάνοι που ζουν εκεί δεν μπορούν να δηλώσουν την τουρκική τους καταγωγή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών σε θέματα άμυνας ο Σουλτάνος σύντομα θα απαιτήσει μερίδιο από κάτι το οποίο δεν του ανήκει, κάνοντας την πρώτη του κίνηση για την δημιουργία της δικής του ΑΟΖ στην περιοχή του Αιγαίου, προκαλώντας κάποιο «θερμό επεισόδιο» είτε στη θάλασσα είτε στη στεριά. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την αποφυγή τετελεσμένων στην περιοχή.