Σημαντικά Νέα

Ποιο είναι το νέο υπερόπλο υψηλής τεχνολογίας του Ρωσικού ναυτικού

Με ένα νέο όπλο υψηλής τεχνολογίας ισχυρίζεται το ρωσικό ναυτικό ότι έχει εξοπλίσει τα πολεμικά του πλοία, που έχει τη δυνατότητα να τυφλώνει, να αποπροσανατολίζει και να αδρανοποιεί τους αντιπάλους του.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ δύο φρεγάτες του Βόρειου Στόλου έχουν ήδη εφοδιαστεί με αυτό το νέο «μη θανατηφόρο όπλο τύπου dazzler, το 5P-42 Filin», το οποίο συνιστά «μια μη θανατηφόρα οπτική συσκευή ικανή να εμποδίσει τους εχθρούς να στοχεύουν σωστά τα δικά τους όπλα».

Το εν λόγω όπλο δημιουργήθηκε από τη «Ruselectronics» και είναι ικανό να εκπέμπει μία ταλαντούμενη δέσμη φωτός υψηλής εντάσεως, η οποία όχι μόνο μπορεί να καταστείλει την ικανότητα στόχευσης του εχθρού, αλλά και να διαταράξει την τεχνολογία της νυχτερινής όρασης και τους αισθητήρες στόχου λέιζερ. Το όπλο έχει βεληνεκές έως και 5 χιλιόμετρα, καθιστώντας έτσι την εμβέλεια αυτή σημαντική, ώστε η πηγή να μπορεί να αποκρύπτεται εύκολα από μια τέτοια απόσταση και να μην εντοπίζεται.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ μία δοκιμασία προσομοίωσης του όπλου στο πεδίο της μάχης θεωρήθηκε επιτυχής. Οι εθελοντές που πήραν μέρος έκαναν χρήση όπλων στόχευσης, τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών και πολυβόλων, προκειμένου να προσβάλουν στόχους μέχρι και 2 χιλιομέτρων μακριά, οι οποίοι προστατεύονταν από το νέο υπερόπλο. Όλοι αντιμετώπισαν προβλήματα στο να στοχεύσουν, επειδή «δεν μπορούσαν να δουν το στόχο». Ένα ποσοστό των εθελοντών ανέφεραν ότι ένιωσαν ένα αίσθημα ζάλης, ναυτίας και αποπροσανατολισμού, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό προέβη σε έναν ακραίο και αμφίβολο ισχυρισμό ότι υπέστησαν ψευδαισθήσεις, οι οποίες περιγράφηκαν ως «μία σφαίρα φωτός που κινείται μπροστά από τα μάτια τους». Επί του παρόντος υπάρχει κάποιο επίπεδο ελάχιστων διεθνών περιορισμών στη χρήση ανάλογων όπλων τύφλωσης στο πεδίο της μάχης, ωστόσο, τα διεθνώς συμφωνημένα πρωτόκολλα απαγορεύουν την ανάπτυξη όπλων που ενδέχεται να προκαλέσουν μόνιμη τύφλωση. Όπως αναφέρουν αναλυτές: «Το όπλο της Ρωσίας προκαλεί μόνο προσωρινή τύφλωση και δεν θα υπάρχουν νομοθετικοί περιορισμοί στη χρήση του».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

14 Μαρ 2019 5.14 μμ

Οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει…

05 Απρ 2019 12.40 μμ

Η πρόθεση δημιουργίας…

02 Σεπ 2019 7.40 μμ

Ο Διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας…

03 Απρ 2019 9.26 μμ

Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης…

11 Απρ 2019 3.14 μμ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του…

18 Μαΐ 2019 6.03 μμ

Ο Γερμανός υφυπουργός…