Σημαντικά Νέα

Παρέμβαση Πούτιν για Σκοπιανό: «Ο ελληνικός λαός δεν στηρίζει τη Συμφωνία»

Το κράτος των Σκοπίων αποτελεί το «γεωγραφικό κλειδί» στα Βαλκάνια, που επηρεάζει άμεσα τόσο τη Δύση, όσο και τη Ρωσία. Και από τις δύο πλευρές υπήρξαν σφοδρές κατηγορίες για παρεμβάσεις, ωστόσο η Μόσχα πλέον ξεκαθαρίζει τη θέση της γύρω από το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ε.Ε. Βλαντιμίρ Τσίζοφ μιλώντας στο Sputniknews.gr, παρέθεσε τις απόψεις του γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα και τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Κυπριακό, αλλά και τις εκτιμήσεις του για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Ο πρέσβης μεταφέρει το «μήνυμα» των Β. Πούτιν και Σ. Λαβρόφ ότι η Ρωσία αντιστέκεται σθεναρά στα σχέδια των Δυτικών για αλλαγή των συνόρων στη Βαλκανική, ενώ την ίδια στιγμή οι Ζ. Ζάεφ και  Α. Τσίπρας, πανηγυρίζουν, κάνοντας ένα απίστευτο «δώρο» στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι από την περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών απουσιάζει το πιο βασικό στοιχείο: η ευρεία στήριξη των λαών της Ελλάδος και των Σκοπίων. Παράλληλα, τόνισε ότι η πιθανότητα συγκρούσεων είναι εμφανής, λόγω του ότι ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού αντιτίθεται στη Συμφωνία. Ωστόσο, όπως επισημαίνει «η Συμφωνία των Πρεσπών επιχειρείται να αποτελέσει «μοντέλο» για την επίλυση άλλων διαφορών». Ο Ρώσος πρέσβης εκτίμησε πως το ζήτημα μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, έπρεπε να διευθετηθεί και το γεγονός της επίλυσής του εν έτει 2019 αποτελεί μία θετική εξέλιξη, για την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη των δύο λαών.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

27 Απρ 2019 5.20 μμ

Ο Αντρέι Κέλιν, διευθυντής…

01 Μαρ 2019 2.30 μμ

Πρωτοφανής πρόκληση στη…

05 Απρ 2019 4.01 μμ

Ήδη από τη δεκαετία του…

26 Φεβ 2019 7.27 πμ

Μπαράζ αντιδράσεων και…

29 Μαρ 2019 11.00 πμ

Η Άγκυρα δείχνει ανυποχώρητη…

19 Μαρ 2019 1.54 μμ

Ο βουλευτής Σερρών Κώστας…