Σημαντικά Νέα

Παραδόθηκε το πρώτο ρωσικό ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων «Ka-32» στην Άγκυρα

Η παράδοση του πρώτου ρωσικού ελικοπτέρου πολλαπλών χρήσεων «Ka-32» επισφραγίζει την εκκίνηση της υλοποίησης της ρωσο-τουρκικής αμυντικής συμφωνίας, που θεωρείται «πρελούδιο» της συμφωνίας των S-400.

Ο Αντρέι Μπογκίνσκι, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας ανέφερε ότι: «H Ρωσία παρέδωσε το πρώτο ελικόπτερο Ka-32 στην Τουρκία, ενώ στα τέλη Μαρτίου, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε με τις παραδόσεις και των υπολοίπων πέντε ελικοπτέρων Ka-32A11BC». Συνολικά οκτώ ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων, από εσωτερικής ασφάλειας μέχρι και αερο-πυρόσβεσης θα παραδοθούν στην Τουρκία σε ένα συμβόλαιο που θα ξεπερνά σε αξία τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των νέων ελικοπτέρων, τα «Ka-32» μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη αναζήτησης και διάσωσης, για εργασίες εγκατάστασης σε μεγάλο υψόμετρο, για πυρόσβεση, χειρισμού φορτίου, μεταφορά ασθενών και περιπολίες και δραστηριότητες πληροφοριών. Διαθέτουν τριμελές πλήρωμα, (δύο πιλότοι και μηχανικός πτήσης), ενώ σε αποστολές αερο-πυρόσβεσης ο κάδος που μεταφέρουν έχει συνολική χωρητικότητα τεσσάρων τόνων. Τα «Ka-32» έχουν μέγιστο βάρος απογείωσης 12 τόνους, φθάνουν τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, ανεβαίνουν στα 5 χιλιόμετρα και μπορούν να διανύσουν μέχρι και 980 χιλιόμετρα.