Σημαντικά Νέα

Πάνος Καμμένος: «Πράξη εισβολής, εάν η Τουρκία πραγματοποιήσει γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου»

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος πρότεινε να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν «όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συντάσσονται με την εθνική θέση και έτσι θα δώσουμε και μία πολύ μεγάλη δύναμη στα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εγρήγορση».

Ο κ. Πάνος Καμμένος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Αγρίνιο, αναφέρθηκε καταρχήν στην πρότασή του για αναβολή της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στη Βουλή, «διότι η κατάσταση στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας εξελίσσεται στη σοβαρότερη εθνική κρίση μετά από την περίπτωση του «Σισμίκ» και τα Ίμια, αν δούμε τη σημασία της τουρκικής απειλής για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε επίσης, ότι «η διεθνής κοινότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες της Μεσογείου, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων και δεν μπορεί να έχουμε στην Ελλάδα ‘κοκορομαχία’, όταν οι εθνικές μας θέσεις στηρίζονται από τη διεθνή κοινότητα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι «η συνεχής προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας να προχωρήσει σε παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αποτελεί εχθρική πράξη, αποτελεί πράξη ισότιμη με την εισβολή στην Κύπρο το 1974 και αν πραγματοποιήσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε χρήση του γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτό θα αποτελεί πράξη εισβολής».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Μαρ 2019 5.26 μμ

Ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται…

16 Μαΐ 2019 8.11 μμ

Λάδι στη φωτιά από τον…

12 Μαΐ 2019 5.21 μμ

Νέο μήνυμα ότι δεν πρόκειται…

11 Μαρ 2019 4.54 μμ

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή…

05 Απρ 2019 2.30 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

24 Απρ 2019 5.20 μμ

Η Τουρκία εξήγγειλε νέα…