Σημαντικά Νέα

Π. Καμμένος: «Θα προσφύγουμε στα Ηνωμένα Έθνη για να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος από την Καβάλα τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο. Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους και θα προσφύγουμε στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο, καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν.

«Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, ενώ η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος σημείωσε με έμφαση πως «Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε και να παραδώσουμε το όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

Ο πρώην υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη, αλλά και υποψήφιων ευρωβουλευτών που τον συνοδεύουν, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνειδητά δεν συμμετέχουν σε καμία από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς τόσο οι σοσιαλιστές όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχουν τις ίδιες προεκλογικές δεσμεύσεις με βασικό στόχο να καταργηθούν τα έθνη – κράτη.

«Θέλουν μια Ευρώπη πολύ διαφορετική από αυτή που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης, που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

12 Μαΐ 2019 5.30 μμ

Τη δέσμευσή του να προωθήσει…

04 Απρ 2019 12.47 μμ

Ο Γιώργος Φλωρίδης μιλάει…

01 Μαρ 2019 2.30 μμ

Πρωτοφανής πρόκληση στη…

24 Απρ 2019 10.56 πμ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής…

18 Απρ 2019 10.16 πμ

Η Ευρώπη βρίσκεται σε…

01 Μαρ 2019 7.43 μμ

Το κράτος των Σκοπίων…