Σημαντικά Νέα

Οπλικούς εξοπλισμούς μεταφέρει «μυστικά» η Τουρκία στη Λιβύη

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ξένων δικτύων που αναφέρουν ότι οι δυνάμεις που συμμάχησαν με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίχθηκε από τον ΟΗΕ στη Λιβύη, έχει λάβει μια μεγάλη παρτίδα των τεθωρακισμένων οχημάτων BMC Kirpi από την Τουρκία.

Η κυβέρνηση του Εθνικού Συμφώνου δημοσίευσε φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, αποκαλύπτοντας ότι έλαβαν επίσης, πυρομαχικά και άλλα όπλα. Δεκάδες οχήματα φωτογραφήθηκαν τη στιγμή που εκφορτώνονταν από πλοίο, με το όνομα «Amazon» και καταγεγραμμένο στη Μολδαβία.

Η αποκάλυψη γίνεται τη στιγμή που ο στρατάρχης Χαφτάρ επιχειρεί να εκτοπίσει το καθεστώς της Λιβύης και έχει την έμμεση υποστήριξη του Μακρόν, αλλά και του άξονα Σαουδικής Αραβίας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Χαφτάρ πρεσβεύει το ήπιο Ισλάμ και εχθρεύεται τη μουσουλμανική αδελφότητα με την οποία διατηρεί καλές σχέσεις ο Ερντογάν.


Σε μετάφραση: Σοκ για τα Haftar, Sisi και Macron😉: #Η Τουρκία έχει στείλει δεκάδες Kirpi MRAPs στη Λιβύη.

Η Τουρκία επιχειρεί να ενισχύσει την κυβέρνηση στην Λιβύη, τόσο γιατί εχθρεύεται τις δυνάμεις που την αντιμάχονται, όπως τον αραβικό άξονα, όσο και για τους δικούς της γεωπολιτικούς σκοπούς.

Η Άγκυρα χρειάζεται απεγνωσμένα τη Λιβύη για να βρει κοινό έδαφος στο θέμα της ΑΟΖ και να χρησιμοποιήσει την Τρίπολη ως μοχλό πίεσης κατά των σχεδίων της Ελλάδας και της Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο πως οι χάρτες της ΑΟΖ που κατά καιρούς δημοσιεύει η Τουρκία δείχνουν ότι η ΑΟΖ της ενώνεται με αυτήν της Λιβύης.


Σε μετάφραση: Η Τουρκία παραδίδει θωρακισμένα οχήματα BMC Kirpi 4 × 4 στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά των οπλικών συστημάτων έγινε μέσω του Αιγαίου και αρχικός τους προορισμός ήταν ο Λίβανος, όμως στα μισά άλλαξαν πορεία για να καταλήξουν στη Λιβύη.

Εντύπωση προκαλεί πως οι ΗΠΑ, αν και έχουν μεγάλες μονάδες του στόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν προχώρησαν σε κάποια κίνηση για να εμποδίσουν την τουρκική αποστολή ούτε και αναφέρθηκαν ποτέ στο γεγονός.

Την ίδια στιγμή ο Χαφτάρ βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου θα έχει συναντήσεις με Ιταλούς και Γάλλους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο AfricanMilitaryBlog

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

06 Μαΐ 2019 8.42 μμ

Το υπουργείο Εξωτερικών…

27 Μαρ 2019 12.40 μμ

Νέες πτυχές από την παρενόχληση…

02 Απρ 2019 9.12 πμ

Σύμφωνα με πληροφορίες…

30 Οκτ 2019 1.18 μμ

Πριν από μερικές μέρες,…

28 Μαρ 2019 2.17 μμ

Ενώ ο καιρός παράδοσης…

08 Νοέ 2019 9.23 πμ

Με τον Τούρκο ομόλογό…