Σημαντικά Νέα

Ομέρ Τσελίκ: «Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατάει φρέσκο στη μνήμη του»

Ιδιαίτερα τεταμένο παραμένει το κλίμα μεταξύ Λευκωσίας και Άγκυρας, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο εκπρόσωπος του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» Ομέρ Τσελίκ, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα στην περιοχή.

«Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατάει φρέσκο στη μνήμη του», σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές του Κύπριου Προέδρου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι τρέχουσες τουρκικές δραστηριότητες αποτελούν μία «δεύτερη εισβολή».

«Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση «εισβολή». Και εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων».

Αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «το ερευνητικό πλοίο «Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά» και το πλοίο «Πορθητής» πραγματοποιούν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο και ως εκ τούτου, η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τη δημιουργία τετελεσμένων με τη Λευκωσία να συνάπτει συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η σταθερότητα στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διασφάλισης των τουρκικών συμφερόντων.«Η σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι πιθανή, μόνο μέσω της εξασφάλισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Όπως όλα τα προβλήματα, θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα με συζήτηση, διάλογο και συνεργασία», έσπευσε να τονίσει, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

03 Απρ 2019 2.34 μμ

Ο Ερντογάν και ο ακραίος…

13 Μαρ 2019 3.47 μμ

Με την τουρκική οικονομία…

04 Μαρ 2019 2.01 μμ

Ο γεω-στρατηγικός αναλυτής…

28 Μαρ 2019 8.50 πμ

Οι Άγγελος Συρίγος και…

04 Μαρ 2019 10.25 πμ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος…

23 Φεβ 2019 7.19 μμ

Νέα κρίση στις σχέσεις…