Σημαντικά Νέα

ΟΗΕ: «Στα 7.7 δισεκατομμύρια ο παγκόσμιος πληθυσμός» Ποιο θα είναι το μέλλον του πλανήτη.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο πληθυσμός της Γης εν έτει 2019 έφτασε τα 7.7 δισεκατομμύρια κατοίκους, με την πρόβλεψη το 2050 να αγγίζει περί τα 9.7 δισεκατομμύρια, ενώ στα τέλη του 21ου αιώνα θα φτάνει περίπου τα 11 δισεκατομμύρια.

Ο κ. Γκουτέρες μιλώντας στην 52η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ, που λαμβάνει χώρα στην Νέα Υόρκη από 1 έως 5 Απριλίου για τον παγκόσμιο πληθυσμό, τόνισε ότι «ο πληθυσμός εξακολουθεί να αυξάνεται, παρότι οι ρυθμοί αύξησής του μειώνονται».

Στην εισήγησή του αναφέρει πως ο παγκόσμιος πληθυσμός καθίσταται πιο γηραιός και πιο κινητικός, με τα μεγαλύτερα ποσοστά του να συγκεντρώνονται στις πόλεις. Η επικείμενη αύξηση του πληθυσμού ενδέχεται να προκαλέσει ελάττωση των φυσικών πόρων, επιβαρύνοντας το οικοσύστημα του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην εισήγηση, ο αριθμός των ανθρώπων που διαβιούν στις πόλεις μπορεί να αυξηθεί από το 59% που είναι σήμερα το 2019 στο 68% το 2050.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής το 2019 έφθασε τα 72,3 χρόνια, ενώ το 2030 αναμένεται να αυξηθεί κατά δύο χρόνια, φθάνοντας τα 74,3 χρόνια. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της Γης έφθασε τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους στις 31 Οκτωβρίου του 2011.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα