Σημαντικά Νέα

Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοινώνει «πρόωρες εκλογές» στα Σκόπια μετά το ενταξιακό μπλόκο της Ε.Ε.

Την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

 «Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιο μονοπάτι θα πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας. Οι πολίτες θα μας υποδείξουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε» έγραψε στο Twitter o Ζόραν Ζάεφ και συμπλήρωσε: «Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα παλέψουμε γενναία και αποφασιστικά. Δεν θα τους αφήσουμε να ανατρέψουν τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και να πάρουν πίσω την ελευθερία που φέραμε. Για τη χώρα και τους πολίτες, στέκομαι μπροστά σας και υπόλογος σε εσάς».

Σε μετάφραση: Αισθάνομαι την οργή και το βάρος των πολιτών ως μια ακόμη ουλή. Για μένα προσωπικά, αυτή η ανεκπλήρωτη υπόσχεση είναι μια εξαιρετικά κακή και άδικη πράξη της Ένωσης και ταυτόχρονα ένα σοβαρό θέμα. Την ερμηνεύω διαφορετικά.
Είμαι υπεύθυνος έναντι των πολιτών!
Το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού και των Αλβανών, Σέρβων, Βλάχων, Τούρκων, Ρομά, Βοσνίων και όλων των άλλων που ζουν στη χώρα μας – δεν θα καταστραφεί.

Ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε την πλειοψηφία -όπως ανέφερε- των Ευρωπαίων ηγετών «που πάλεψαν υπέρ μιας θετικής απόφασης» για τη Βόρεια Μακεδονία.

«Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ», συμπλήρωσε ο Ζάεφ, σημειώνοντας ότι καταλαβαίνει την οργή των πολιτών, «ως ακόμη μία ουλή». «Για εμένα η υπόσχεση που δεν τηρήθηκε είναι μια κακή και άδικη πράξη της Ένωσης και την ίδια ώρα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

13 Μαρ 2019 9.11 μμ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας…

01 Νοέ 2019 10.09 πμ

Μετά την αρνησικυρία,…

05 Νοέ 2019 10.01 μμ

Με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης…

20 Νοέ 2019 7.27 πμ

Του Κώστα Ράπτη Η Ρωσία…

18 Οκτ 2019 8.26 μμ

Πολιτικές διεργασίες…

04 Απρ 2019 1.07 μμ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής…