Σημαντικά Νέα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα: «Αξίζει το βραβείο Νόμπελ για το Μεταναστευτικό»

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποθέωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προτείνοντάς τον για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2019.

Σύμφωνα με το καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στο πρόσωπο του Α. Τσίπρα δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μίλησα μια φορά με έναν πολιτικό, με έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομα του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας για αυτό (μεταναστευτικό) και για τις συμφωνίες που δεν επέτρεπαν την είσοδο στους μετανάστες, μου εξήγησε τις δυσκολίες, αλλά στο τέλος μιλώντας από καρδίας είπε αυτή τη φράση: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα προηγούνται των συμφωνιών”. Αυτή η φράση αξίζει το βραβείο Νόμπελ».

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος ερωτηθείς για το μεταναστευτικό σε ΗΠΑ και Ε.Ε. ανέφερε πως «οι χτίστες των τειχών, όπως κι αν οικοδομούνται αυτά, από τούβλα ή μαχαίρια, θα γίνουν φυλακισμένοι των φυλακών που οι ίδιοι χτίζουν. Η ιστορία αυτό αποδεικνύει».

«Το να βλέπει κανείς κόσμο να πνίγεται στη Μεσόγειο ή το να μπλοκάρεις τα λιμάνια, δεν αποτελεί λύση. Καταλαβαίνω πως είναι «καυτή πατάτα» το πρόβλημα για μια κυβέρνηση, αλλά δεν λύνεται έτσι… Υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται. Πρέπει να μιλήσουμε με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ανθρωπιά στην ΕΕ. Το να μην επιτρέπεις την είσοδο στους ανθρώπους αυτούς, το να τους κλείνεις τον δρόμο είναι σαν να τους αφήνεις στα χέρια των διακινητών, να τους αφήνεις να γίνονται θύματα trafficking», πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη έχει προταθεί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 οι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας για τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρόταση η οποία υποστηρίζεται μάλιστα από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και τους ηγέτες των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, των Πράσινων και της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

01 Μαρ 2019 2.30 μμ

Πρωτοφανής πρόκληση στη…

09 Μαΐ 2019 8.11 πμ

Οι ηγέτες της Ελλάδας…

25 Φεβ 2019 10.17 πμ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον…

09 Μαρ 2019 9.14 μμ

Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει…

21 Μαρ 2019 5.22 μμ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος…

01 Απρ 2019 9.26 μμ

Η Ζώη Κωνσταντοπούλου…