Σημαντικά Νέα

O Κιμ Γιόνγκ Ουν κάνει «εκλογές» για τα μάτια της Δύσης

Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες της Βόρειας Κορέας για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών με σκοπό την ανάδειξη των μελών της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν και το κυβερνητικό Κόμμα των Εργατών ασκώντας την εξουσία, κατεβαίνει με κύριο σύνθημα της χώρας «ενότητα στην αποφασιστικότητα», ενώ τα ψηφοδέλτια στα εκάστοτε εκλογικά τμήματα περιλαμβάνουν ένα όνομα ανά περιφέρεια, που έχει προκαταβολικά επιλεγεί.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2014 η χώρα είχε χωρισθεί σε 686 εκλογικές περιφέρειες και ο ίδιος ο Κιμ ήταν υποψήφιος στο Όρος Παεκτού, ενώ σύμφωνα με τα κρατικά μέσα έλαβε τότε το 100% των ψήφων. Ωστόσο, οι έδρες του Κοινοβουλίου προβλέπεται πάντοτε να συμπληρώνονται από δύο μικρότερα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Κορέας και το Σοντοϊστικό Κόμμα Σονγκντού, που έλκει την καταγωγή του από θρησκευτικό κίνημα του 20ου αιώνα στην Κορέα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα κόμματα αυτά είναι «σύμμαχοι» του καθεστώτος και σύμφωνα με τους αναλυτές δεν έχουν πραγματική υπόσταση, παρά διαθέτουν μόνο κάποια γραφεία για προπαγανδιστικούς λόγους. Κατά τις τελευταίες εκλογές, το ποσοστό προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες ήταν 99,97%, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, αφού δεν προσήλθαν οι εργαζόμενοι στο εξωτερικό και «οι εργάτες της θάλασσας», ενώ όλοι οι υποψήφιοι έλαβαν το 100% των ψήφων στις εκλογικές περιφέρειές τους.

Ως εκ τούτου, στη Βόρεια Κορέα δεν υφίσταται οποιαδήποτε μορφή εκλογικού ανταγωνισμού, καθώς, όπως εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές, η εκλογική διαδικασία επέχει ρόλο απλής «ιεροτελεστίας», που χρησιμεύει στις αρχές να ισχυρισθούν πως χαίρουν της λαϊκής εντολής.

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του alpha, 10.03.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

22 Απρ 2019 8.39 πμ

Τον περασμένο Νοέμβριο…

12 Απρ 2019 9.53 πμ

Σύμφωνα με το πρακτορείο…

03 Απρ 2019 2.34 μμ

Ο Ερντογάν και ο ακραίος…

13 Μαρ 2019 10.14 πμ

Σε νέα κρίση διέρχονται…

22 Απρ 2019 5.11 μμ

Η γερμανική εφημερίδα…

13 Μαρ 2019 9.35 πμ

Ο αυτοανακηρυχθείς «προσωρινός»…