Σημαντικά Νέα

Ο Ερντογάν «καίγεται» να πάρει τον έλεγχο της ζώνης ασφαλείας στη Βόρειο Συρία

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας αποφασισμένος να πάρει τον έλεγχο στη Βόρειο Συρία μετά από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Παράλληλα, ειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι η Τουρκία δεν θα κρατάει για πάντα τους τρομοκράτες μακριά από τις χώρες τους, λέγοντας ότι «Αν οι Ευρωπαίοι ζουν γαλήνια στα εδάφη τους, αυτό είναι χάρη στην αυτοθυσία της Τουρκίας, αλλά δεν θα το κάνουμε για πάντα..».

Σε διακαναλική του συνέντευξη τόνισε προκλητικά πως «Σε πολλές χώρες οι οποίες λένε ότι είναι μέλη της Ε.Ε. εκεί υπάρχουν τα δικά μας ίχνη. Υπάρχουν ίχνη από τις οπλές των αλόγων μας. Αυτό πρέπει να το δουν…».

Συνεχίζοντας ο Τούρκος πρόεδρος τα βάζει και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι εξαιτίας του πογκρόμ εναντίον των αδελφών μουσουλμάνων. «Σκότωσαν 9 νέους ανθρώπους πρόσφατα και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ανεχθούμε. Απαντάω σε αυτούς που αναρωτιούνται, γιατί ο Ερντογάν δεν μιλάει στο Σίσι, επειδή μερικές φορές εμφανίζονται διαμεσολαβητές, αλλά εγώ δεν θα μιλήσω ποτέ σε κάποιον σαν και αυτόν».

Παρά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στις ΗΠΑ και το μπλόκο στην παράδοση των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία, ο Ερντογάν δεν φαίνεται να πτοείται και επιμένει να εξασφαλίσει τον έλεγχο στη ζώνη ασφαλείας στη Συρία: «Εμείς ως Τουρκία θέλουμε να εξασφαλίσουμε αυτές τις περιοχές, παίρνοντάς τες υπό τον έλεγχό μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πρέπει να καθαρίσουμε το Μάνμπιτζ. Έχουμε πει αφήστε μας να παραδώσουμε το Μάνμπιτζ στους πραγματικούς τους ιδιοκτήτες υπό την εγγύηση της Τουρκίας». Με το κλίμα να είναι στάσιμο ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Ερντογάν αποκαλύπτει πως σύντομα θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον: «Μετά τις εκλογές στις 31 Μαρτίου ίσως επισκεφτώ την Ουάσιγκτον. Ίσως ο ίδιος ο Τραμπ επισκεφτεί την Τουρκία. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς».

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, 27.02.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

26 Οκτ 2019 2.23 μμ

Η δήλωση αυτή ανήκει στον…

26 Οκτ 2019 3.29 μμ

Μία από τις πιο προκλητικές…

22 Οκτ 2019 4.42 μμ

Ο Υποστράτηγος ε.α. και…

10 Μαΐ 2019 11.14 πμ

Οι Κωνσταντίνος Φίλης…

03 Νοέ 2019 11.31 πμ

Την πρόθεσή του να οικοδομήσει…

19 Μαΐ 2019 4.17 μμ

Μήνυμα για την τουρκική…