Σημαντικά Νέα

Ο Άσαντ καταγγέλλει την επιθετικότητα της Τουρκίας στη Συρία & θα απαντήσει με όλα τα «νόμιμα μέσα»

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διαβεβαίωσε πως η Συρία θα απαντήσει στην τουρκική επιθετικότητα σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειάς της με όλα τα «νόμιμα μέσα» που διαθέτει, αναπτύσσοντας συριακά κυβερνητικά στρατεύματα προς στήριξη των κουρδικών δυνάμεων, που έχουν στοχοποιηθεί από την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία.

Καταγγέλλοντας την «επιθετικότητα» της Τουρκίας, ο Άσαντ υποσχέθηκε ότι η Συρία «θα απαντήσει σε αυτήν και θα την αντιμετωπίσει, σε κάθε μορφή της, σε οποιαδήποτε περιοχή της συριακής επικράτειας και με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα», σύμφωνα με δηλώσεις του Σύρου προέδρου, που μεταδόθηκαν από τους λογαριασμούς της προεδρίας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την ανάπτυξη των κυβερνητικών στρατευμάτων σε περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, έπειτα από την έκκληση των αρχών της κουρδικής μειονότητας, η οποία στοχοθετείται, από την 9η Οκτωβρίου, από τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ υπογράμμισε ότι η Συρία απάντησε «στην θρασεία εισβολή» της Τουρκίας «σε πολλές περιοχές, πλήττοντας τους στρατιώτες της και τους τρομοκράτες της».

Για περισσότερες πληροφορίες στο https://www.kathimerini.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

08 Μαρ 2019 11.36 πμ

Ο Διεθνολόγος και στρατιωτικός…

04 Νοέ 2019 10.03 πμ

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος…

22 Οκτ 2019 5.14 μμ

Με τις τέσσερις NAVTEX που…

28 Μαρ 2019 10.09 πμ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας…

17 Νοέ 2019 3.19 μμ

Ζει σχεδόν…ταυτόχρονα…

26 Φεβ 2019 8.30 πμ

Η επικείμενη τουρκική…