Σημαντικά Νέα

Ο Αμερικανικός Κολοσσός «Exxon Mobil» θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις εντός της ελληνικής ΑΟΖ

Ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας Γεώργιος Λακκοτρύπης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, αποκάλυψε πως ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil ενδιαφέρεται και για οικόπεδα που βρίσκονται εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, υπονοώντας την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Μετά την σημαντική ανακάλυψη τεράστιας ποσότητας φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ από την Exxon Mobil, αλλά και για μία πιθανή αντίδραση της Άγκυρας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο ο Υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι «Η πιο μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία παγκοσμίως δεσμεύεται στην περιοχή μας και αυτό συνεπάγεται την διασφάλιση των συμφερόντων και των άλλων χωρών, της Ελλάδας και της Αιγύπτου, αρκεί να τηρούν τις προϋποθέσεις μιας συνεργασίας».

Ως εκ τούτου, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στη βάση των τελευταίων εξελίξεων γύρω από την ενέργεια, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, ειδικότερα το πολεμικό ναυτικό, αλλά και η πολεμική αεροπορία, προκειμένου να διασφαλιστούν οι επικείμενες αμερικανικές έρευνες εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Τα τεράστια ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ νοτίως της Κρήτης, ιδιαίτερα μετά την τουρκική «σφήνα» περί ΑΟΖ που φτάνει μέχρι τα  οικόπεδα 5 & 6 του νησιού, έχουν προκαλέσει επίσπευση των σχεδίων διαφύλαξης για μελλοντικές εξορύξεις από ειδικευμένο προσωπικό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι αμερικανικές δυνάμεις συν-ασκούνται εντατικά με τις αντίστοιχες ελληνικές το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύοντας, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, την πρόθεση δημιουργίας ελληνο-αμερικανικής κοινής δύναμης, με στόχο την αποτροπή «τρομοκρατικών επιθέσεων» στην Κρήτη με έδρα την Σούδα, η οποία θα διαφυλάσσει με αποτελεσματικό τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ευρώπη, από επίδοξους μνηστήρες και ειδικά από την απρόβλεπτη Άγκυρα του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, 01.03.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

21 Μαρ 2019 5.22 μμ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος…

05 Μαρ 2019 10.37 μμ

Ο καθηγητής γεωπολιτικής…

05 Απρ 2019 2.30 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

08 Μαρ 2019 11.25 πμ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός…

02 Σεπ 2019 7.13 μμ

Η Τουρκία προανήγγειλε…

08 Μαΐ 2019 8.07 μμ

Η Κυπριακή Δημοκρατία…