Σημαντικά Νέα

Ντόναλντ Τραμπ: «Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ωφελήσει τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε επιστολή του προς την Αμερικανική Γερουσία αιτήθηκε την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης του πρωτοκόλλου από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών θα επιτραπεί στη Βόρεια Μακεδονία να γίνει και επισήμως το τριακοστό μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στην επιστολή του, ο κ. Τραμπ σημείωσε πως για την πληρέστερη ενημέρωση της Γερουσίας διαβιβάστηκε επίσης μια επισκόπηση του Πρωτοκόλλου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ υπενθύμισε τις κεντρικές επισημάνσεις που συμπεριλαμβάνονται στη συνοδευτική έκθεση του πρωτοκόλλου ένταξης που παρέλαβε το Κογκρέσο την 27η Μαρτίου.

«Όπως εξηγείται περαιτέρω στην έκθεση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, που διαβιβάστηκε στο Κογκρέσο την 27η Μαρτίου 2019, η Βόρεια Μακεδονία είναι ένας σταθερός εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ θα ωφελήσει άμεσα τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Οι 29 χώρες του ΝΑΤΟ και η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν τον Φεβρουάριο το πρωτόκολλο της ένταξης της χώρας στο Σύμφωνο στις Βρυξέλλες. Μέχρι όμως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια, η Βόρεια Μακεδονία θα αρχίσει να συμμετέχει στα θεσμικά όργανα της Συμμαχίας ως προσκεκλημένη χώρα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

10 Μαρ 2019 9.27 πμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

27 Μαρ 2019 10.24 πμ

Ο Yπουργός Εξωτερικών…

10 Απρ 2019 9.53 πμ

Ο Αμερικανός Υπουργός…

18 Μαρ 2019 3.40 μμ

Ενώ η ρήξη ανάμεσα σε Άγκυρα…

02 Απρ 2019 5.28 μμ

Καθώς η αντιπαράθεση ανάμεσα…

04 Μαρ 2019 1.37 μμ

Το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε…