Σημαντικά Νέα

Ντ. Τραμπ: «Τέλος το αφορολόγητο για Τουρκία & Ινδία»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ με δυο ξεχωριστές επιστολές του προς το Κογκρέσο, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους σκοπεύει να εξαιρέσει την Ινδία και την Τουρκία από το Γενικευμένο Σύστημα Προτιμήσεων (GSP). Το πρόγραμμα GSP επιτρέπει την εισαγωγή αφορολόγητων προϊόντων στις ΗΠΑ από 120 αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι ΗΠΑ αποφασίζουν τον τερματισμό του αφορολόγητου καθεστώτος για την Ινδία, αφαιρώντάς την από τους δικαιούχους του Γενικευμένου Συστήματος Προτιμήσεων (GSP), διότι το Νέο Δελχί δεν παρείχε εύλογη πρόσβαση στις αγορές της. Άλλωστε η Ινδία διατηρήσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα τη φορολόγηση για την εισαγωγή των αμερικανικών αγαθών, όπως επί παραδείγματι, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, αλκοολούχα ποτά, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, λουλούδια, φυσικό καουτσούκ κλπ.

Παράλληλα, με ξεχωριστή του επιστολή στο Κογκρέσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τερματίζει και το αφορολόγητο καθεστώς για την Τουρκία, με βάση τους δείκτες της οικονομικής της ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, δεν δικαιούται να επωφελείται οικονομικά από αυτό το πρόγραμμα, αφού είναι επαρκώς ανεπτυγμένη οικονομικά και τα τουρκικά προϊόντα που διατίθενται στην αμερικανική αγορά αδασμολόγητα, θα υπόκεινται πλέον σε δασμούς.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

04 Μαΐ 2019 3.03 μμ

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως…

27 Μαρ 2019 6.22 μμ

Ο Θεόδωρος Καρυώτης, θεωρητικός…

08 Μαρ 2019 11.25 πμ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός…

04 Μαρ 2019 1.37 μμ

Το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε…

08 Μαΐ 2019 8.32 πμ

Οι αυξανόμενες εντάσεις…

08 Μαΐ 2019 7.29 μμ

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα,…