Σημαντικά Νέα

Ντ. Τραμπ: «Οι ΗΠΑ έχουν διαμορφωθεί βαθιά από τον ελληνικό πολιτισμό»

Ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ στο χαιρετισμό του στο Λευκό Οίκο στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου μίλησε με θερμά λόγια για την χώρα μας, την κοιτίδα της δημοκρατίας.

Ο κ. Τραμπ αρχίζοντας το χαιρετισμό του, κρατούσε ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο αναγραφόταν στην ελληνική «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά», κάνοντας παράλληλα μνεία για τους αγώνες του ελληνικού λαού για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει για την συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων στο σύνολο των επιστημών με ειδική αναφορά στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη, φτάνοντας στο σήμερα μιλώντας για συγκεκριμένα παραδείγματα Ελλήνων που πρόσφεραν στην  Αμερική μέσα από τη υπηρεσία τους στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, είτε μέσω του αθλητισμού, είτε της σκληρής δουλειάς είτε μέσω της υπηρεσίας στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι «Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς. Οι ΗΠΑ έχουν διαμορφωθεί βαθιά από τον ελληνικό πολιτισμό. Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του Αμερικανικού μεγαλείου, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας και αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

05 Μαΐ 2019 6.38 μμ

Η Άγκυρα ετοιμάζεται να…

24 Απρ 2019 10.36 πμ

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής…

14 Απρ 2019 10.40 πμ

Σύμφωνα με διπλωματικές…

07 Μαΐ 2019 6.15 μμ

Ο πρέσβης των Ηνωμένων…

24 Απρ 2019 10.06 πμ

Σύμφωνα με Ρώσο στρατιωτικό…

21 Απρ 2019 4.33 μμ

Ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα,…