Σημαντικά Νέα

Ντ. Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο με Κίνα: «Οι ΗΠΑ θα νικήσουν ούτως ή άλλως»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του εν μέσω διαπραγματεύσεων για την επίλυση των διαφορών μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βγουν νικήτριες από την εμπορική διαμάχη.

«Θα νικήσουμε ούτως ή άλλως. Είτε θα νικήσουμε με την επίτευξη συμφωνίας είτε θα νικήσουμε χωρίς να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Ντ. Τραμπ, μιλώντας στο Μπέρνσβιλ της Μινεσότα.

Πρέπει να σημειωθεί πως στη βάση δημοσιεύματος του πρακτορείου «Reuters», οι ΗΠΑ έχουν μετριάσει τις απαιτήσεις τους έναντι του Πεκίνου για την κατάργηση των επιδοτήσεων στις μεγάλες βιομηχανίες της, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στο δίκτυο «Fox», ανέφερε πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν απαιτούνται να γίνουν ακόμη αρκετά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο τους τελευταίους εννέα μήνες, καθώς όλα ξεκίνησαν με την επιβολή δασμών του Ντ. Τραμπ σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το επιχείρημα πως οι εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου πλήττουν αμερικανικές εταιρίες. Από την πλευρά της η Κίνα «απάντησε» με την επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

08 Απρ 2019 6.52 μμ

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας…

30 Μαρ 2019 11.40 πμ

Στρατιωτική και τεχνική…

09 Ιούλ 2019 1.43 μμ

Η Μόσχα ξεκαθαρίζει μέσω…

05 Απρ 2019 2.30 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

27 Απρ 2019 4.44 μμ

Σε συνέντευξη Τύπου που…

07 Μαΐ 2019 5.02 μμ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η…