Σημαντικά Νέα

Ντ. Τραμπ: «Δεν υποσχεθήκαμε στους Κούρδους ότι θα τους προστατεύουμε για το υπόλοιπο της ζωής τους»

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία κρατάει, μολονότι έχουν αναφερθεί ορισμένες αψιμαχίες, παρατήρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας και πάλι με κυρώσεις την Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μία ημέρα πριν λήξει η εκεχειρία, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ποτέ δεν υποσχέθηκαν στους Κούρδους ότι θα παραμείνουν στην περιοχή για να τους προστατεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Όπως είπε ο Τραμπ, γίνονται κάποιες αψιμαχίες, όμως είναι σχετικά λίγες. Οι Κούρδοι από την πλευρά τους αποχωρούν από ορισμένες περιοχές της Συρίας «με έξυπνο τρόπο».

Όσον αφορά στην Τουρκία, επανέλαβε ότι αν συμπεριφερθεί άσχημα, οι ΗΠΑ θα θέσουν δασμούς στα τουρκικά προϊόντα και θα επιβάλουν κυρώσεις.

Για τους Αμερικανούς στρατιώτες, σημείωσε ότι απομένει ακόμη ένας «μικρός αριθμός» στη Συρία, αλλά δεν θέλει να μείνει κανείς. Όσοι αποχωρούν, θα αναπτυχθούν σε άλλες περιοχές, αλλά εντέλει θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ, διευκρίνισε. Αυτοί που έχουν παραμείνει, βρίσκονται «σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή της Συρίας», κοντά στην Ιορδανία και το Ισραήλ», ενώ άλλοι έχουν αναπτυχθεί «για να προστατεύσουν το πετρέλαιο», δηλαδή κοντά στο Ιράκ.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

22 Νοέ 2019 7.33 πμ

Η Άγκυρα οφείλει να κατανοήσει…

12 Νοέ 2019 8.49 πμ

«Είναι ένα ενδιαφέρον…

07 Μαρ 2019 3.18 μμ

Ο Δήμος Βερύκιος σχολιάζει…

20 Οκτ 2019 2.52 μμ

Η Τουρκία δεν θέλει να…

22 Οκτ 2019 10.13 μμ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και…

08 Νοέ 2019 1.41 μμ

H Άγκυρα ξεκινά από αύριο…