Σημαντικά Νέα

Νικολάς Μαδούρο: «Δεν είμαι εγώ ο Χίτλερ. Ο Χίτλερ είναι στην άλλη πλευρά»

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, απηύθυνε κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας, ενώ δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο για την «απομάκρυνση του Μαδούρο από την εξουσία.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ν. Μαδούρο προς τον αμερικανό αντιπρόεδρο, ασκώντας δριμεία κριτική στην Ουάσιγκτον.

«Σήμερα ο Μ. Πενς πήγε στον ΟΗΕ για να πει ότι εγώ είμαι Χίτλερ και ότι ο κόσμος θα πρέπει να ενωθεί, όπως ενώθηκε εναντίον του Χίτλερ. Νομίζω ότι ο Χίτλερ είναι στην άλλη πλευρά. Ρατσιστές και φασίστες δεν κυβερνούν τη Βενεζουέλα, αυτοί κυβερνούν στο βορρά. Εδώ είναι ο λαός που κυβερνάει» δήλωσε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Παράλληλα, τόνισε πως ο ίδιος ποτέ μέχρι τώρα δεν έδωσε εντολή εισβολής σε κάποια «τρίτη» χώρα και ουδέποτε πρόκειται να το πράξει, εν αντιθέσει με τους κατά καιρούς προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν είμαστε ένας λαός με στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο, όπως εσείς. Έχετε 800 βάσεις σ’ όλο τον κόσμο. Εισβάλετε και βομβαρδίζετε έθνη για δεκαετίες, στηρίζετε πραξικοπήματα».

Ενώ η κρίση στη Βενεζουέλα συνεχίζεται, ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα, επέκρινε με σφοδρότητα τον Μ. Πενς, επισημαίνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμα επιθέσεων εις βάρος της Βενεζουέλας.