Σημαντικά Νέα

Νέος «Ενεργειακός Πόλεμος» ξεσπάει στη Βενεζουέλα

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλα Νικολάς Μαδούρο, κατηγορώντας την Αντιπολίτευση της χώρας του για τις εκ νέου επιθέσεις στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα με ισχύ 30 ημερών, προκειμένου να μετριαστούν οι συνέπειες στους πολίτες.

Σε μετάφραση: Διατηρούμε έντονες προσπάθειες για τη μόνιμη αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρισμού και βασικών υπηρεσιών στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να διατηρήσει την Ειρήνη και να παραμείνει στην αγαπημένη αντίσταση, για να νικήσει οριστικά τον ηλεκτρικό πόλεμο.

Ο κ. Μαδούρο με τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες της χώρας δήλωσε ότι «Στις 25 Μαρτίου, ένα νέο κύμα επιθέσεων εξαπολύθηκε, αφού προηγουμένως κατορθώσαμε να αποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες. Αυτό είναι το σχέδιο του πραξικοπήματος της αντιπολίτευσης, η οποία αποζητά τη βία και το χάος στη χώρα».

Ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαία η αύξηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς οι επιθέσεις που σημειώνονται στο ηλεκτροδοτικό σύστημα του Καράκας δεν είναι τυχαίες και αποσκοπούν στην πρόκληση βίας, τρέλας και χάους, καταστρέφοντας τη χώρα. Οι διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, από εγκληματίες, που έχουν ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις τους δημόσια.

Ο Ν. Μαδούρο επεσήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην εγγύηση της υδροδότησης, ενώ διέταξε την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθώς και τη μείωση της εργάσιμης ημέρας έως τις 14:00 σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει σε εντατικό ρυθμό τις προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων, με την έρευνα να εστιάζει κατά πόσο η πρόκληση μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα έγινε εκ των έσω.

Τεχνικοί εκτιμούν πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ σοβαρό, δίχως να αποκλείεται η πιθανότητα νέων διακοπών ηλεκτροδότησης στο Καράκας «Θα συνεχιστεί, καθώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, θα υπάρξουν και άλλα μπλακ άουτ» ανακοίνωσε ο Γουίντον Καμπάς, πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρικών Μηχανικών της Βενεζουέλας.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

12 Απρ 2019 10.31 πμ

Όπως μεταδίδει το Inveting.com,…

01 Μαΐ 2019 11.13 πμ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος…

30 Μαρ 2019 11.40 πμ

Στρατιωτική και τεχνική…

25 Φεβ 2019 10.37 πμ

Εικόνες απόλυτου χάους…

13 Απρ 2019 9.41 πμ

Ο Υπουργός Εξωτερικών…

23 Φεβ 2019 6.47 μμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες…