Σημαντικά Νέα

Νέα «σενάρια πολέμου» στο Αιγαίο με την τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος»

Η Τουρκία εξήγγειλε νέα στρατιωτική άσκηση στην περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου μέσω της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», με σκοπό την αντιμετώπιση των «προκλήσεων» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Άγκυρα επιχειρεί ένα ακόμη βήμα επιβολής τετελεσμένων, καθώς την ώρα που απλώνει τα πλοκάμια της στην κυπριακή ΑΟΖ, στήνει νέα «σενάρια πολέμου» στο Αιγαίο με την άσκηση «Θαλασσόλυκος». Μετά την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», ο σουλτάνος βγάζει το στόλο του εκ νέου σε μία επιχείρηση «εκφοβισμού», η οποία θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 25 Μαΐου.

Με επιστολή τους στον ΟΗΕ οι Τούρκοι αποσαφηνίζουν ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν έρευνες και γεωτρήσεις στα θαλασσοτεμάχια 1, 2, 8, 9 και μέρος των 12 και 13, σηματοδοτώντας τον περιορισμό του πεδίου εργασιών της ιταλικής «ΕΝΙ», αμφισβητώντας παράλληλα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρέπει να σημειωθεί πως η άσκηση «Θαλασσόλυκος» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και θεωρείται εφάμιλλη ή και μεγαλύτερη της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Την ώρα που οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά και η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνονται, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για μία νέα μεγαλειώδη άσκηση στις θάλασσες, η οποία θα αποτελέσει απάντηση στις πολιτικές περικύκλωσης της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας την ισχύ και τη δεσπόζουσα θέση της στις θάλασσες», αναφέρει η «Γενί Σαφάκ».

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, 23.04.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

27 Μαρ 2019 10.24 πμ

Ο Yπουργός Εξωτερικών…

08 Μαΐ 2019 8.07 μμ

Η Κυπριακή Δημοκρατία…

25 Μαρ 2019 8.55 μμ

Νέα πρόκληση των Τούρκων…

19 Μαΐ 2019 4.59 μμ

Παρενόχληση τουρκικής…

14 Απρ 2019 3.40 μμ

Το νέο νομοσχέδιο που…

10 Απρ 2019 9.23 πμ

Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές…