Σημαντικά Νέα

Νέα πρόκληση εναντίον της Ελλάδας: Η Τουρκία ζητά την «αποστρατικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου

Συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους, βάζοντας στο στόχαστρό τους το Αιγαίο και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν την αποστρατικοποίησή του.

Σε μια ακόμη απίστευτη πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, καθώς μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών τονίστηκε ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι «αποστρατιωτικοποιημένα».

Επιτίθεται παράλληλα, στην Ελλάδα, κατηγορώντας της ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι τονίζει πως σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, προσθέτοντας πως τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πλησιάζουν τα λιμάνια ούτε καν για ανεφοδιασμό στα νησιά του Αιγαίου.

Η Τουρκία, συνεχίζοντας την ανακοίνωση, αναφέρει ότι θα υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματά της στην περιοχή, ενώ εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα ότι με τη στάση της καταφέρνει να δημιουργήσει «τετελεσμένα» στο Αιγαίο.

Παράλληλα, κάνει λόγο για νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας, επικαλούμενη το διεθνές δίκαιο και την ιστορία, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με την αμοιβαία κατανόηση και τις συντονισμένες προσπάθειες της Τουρκίας, καλώντας την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με ανάλογο τρόπο.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

15 Μαρ 2019 4.47 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

05 Μαρ 2019 6.38 μμ

Ο επικεφαλής του slpress.gr…

27 Απρ 2019 5.31 μμ

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου…

26 Μαρ 2019 5.42 μμ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών…

09 Μαΐ 2019 9.26 πμ

Το τουρκικό γεωτρύπανο…

08 Μαρ 2019 11.36 πμ

Ο Διεθνολόγος και στρατιωτικός…