Σημαντικά Νέα

Ν. Μαδούρο: «Ο Ντ. Τραμπ κρύβεται πίσω από τον ενεργειακό πόλεμο στη Βενεζουέλα»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέδωσε την ευθύνη για το πρόσφατο μπλακ άουτ στο σύστημα ηλεκτροδότησης στον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι αρχές του Καράκας έχουν ήδη θέσει υπό κράτηση δύο άτομα, τα οποία φέρεται ότι επιχείρησαν να σαμποτάρουν το σύστημα της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μαδούρο σε μήνυμά του προς το λαό της Βενεζουέλας δήλωσε ότι «Έχουμε προχωρήσει στη σύλληψη δύο ατόμων, τα οποία αποπειράθηκαν να σαμποτάρουν το σύστημα επικοινωνιών στο φράγμα Γκούρι, με σκοπό να εμποδίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης της ενεργειακής προμήθειας».Ενώ πρόσθεσε ότι «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις κυβερνοεπιθέσεις στο ηλεκτροδοτικό σύστημα της Βενεζουέλας, αφού η προηγμένης τεχνολογίας κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον της χώρας και μόνο η αμερικανική κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη τεχνολογία για να το πράξει».

Το μπλακ άουτ που έπληξε τη Βενεζουέλα την περασμένη Πέμπτη, με τον εθνικό πάροχο να κάνει λόγο για «σαμποτάζ» στον κύριο υδροηλεκτρικό σταθμό στο Γκούρι, προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 21 από τις συνολικά 23 επαρχίες της Βενεζουέλας, με το Ν. Μαδούρο να κατηγορεί ευθέως την Ουάσιγκτον και τον Αμερικανό Πρόεδρο για τον εν εξελίξει «ενεργειακό πόλεμο» εναντίον του. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στις αναταράξεις του συστήματος ενέργειας του Καράκας.

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του alpha, 10.03.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

02 Απρ 2019 10.18 πμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

23 Φεβ 2019 7.16 μμ

Στο χείλος του γκρεμού…

01 Μαΐ 2019 11.31 πμ

Το Νοέμβριο ο Αμερικανός…

03 Μαρ 2019 10.26 πμ

Η επικεφαλής της Εξωτερικής…

09 Ιούλ 2019 1.43 μμ

Η Μόσχα ξεκαθαρίζει μέσω…

12 Μαρ 2019 1.34 μμ

Στις κάλπες προσέρχονται…