Σημαντικά Νέα

Ν. Μαδούρο: «Οι ΗΠΑ θέλουν το πετρέλαιό μας»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο καταγγέλλει τις ΗΠΑ ότι επιχείρησαν να αποσπάσουν με παράνομο τρόπο από τον έλεγχο της χώρας τη Citgo, που είναι η εταιρεία διύλισης καυσίμων, θυγατρικής της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ύστερα μάλιστα από τις σαρωτικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος του ομίλου, ασκώντας πιέσεις για να αναγκάσει τον πρόεδρο του Καράκας να παραιτηθεί.

«Έδωσα συγκεκριμένες οδηγίες στον πρόεδρο της PDVSA, προκειμένου να αρχίσει  πολιτικές, επιχειρησιακές, εμπορικές και νομικές ενέργειες, ενώπιων των αμερικανικών και διεθνών δικαστηρίων, για την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας, των περιουσιακών στοιχείων και των συμφερόντων της Citgo», ανέφερε ο Ν. Μαδούρο. Και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της κλοπής της Citgo από τη Βενεζουέλα».

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγνωρίσει ως αρχηγό του κράτους της Βενεζουέλας τον αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Βουλής και αυτό γίνεται κυρίως για τη στήριξη των αμερικανικών συμφερόντων των πετρελαϊκών εταιρειών στην περιοχή.

Ο σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, μιλώντας στο Fox News, παραδέχθηκε με απόλυτο κυνισμό ότι «συζητάμε με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τώρα. […] Θα έκανε σημαντική διαφορά αν μπορούσαμε να έχουμε αμερικανικές εταιρείες να παράγουν το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα. Θα είναι καλό για τη Βενεζουέλα και για το λαό των ΗΠΑ».

Ως εκ τούτου, η εκθρόνιση του Ν. Μαδούρο κρίνεται επιτακτική, καθώς συνεργάζεται με χώρες που αντίκεινται στα συμφέροντα των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η απομάκρυνσή του θα συνιστούσε ένα βήμα προς τα μπρος για καινούριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

15 Απρ 2019 10.03 πμ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ…

28 Φεβ 2019 11.00 πμ

«Μπροστά για  την Βοϊβοντίνα»…

06 Απρ 2019 12.31 μμ

Νέες εξελίξεις στις σχέσεις…

06 Απρ 2019 11.50 πμ

Μία πρωτοβουλία η οποία…

12 Απρ 2019 9.53 πμ

Σύμφωνα με το πρακτορείο…

24 Απρ 2019 6.53 μμ

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης…