Σημαντικά Νέα

Μόσχα: «Απαράδεκτη η δήλωση του Έντι Ράμα για Μεγάλη Αλβανία»

Η Μόσχα με αυστηρή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «βάζει φρένο» στον μεγαλοϊδεατισμό για τη «Μεγάλη Αλβανία», χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού για το Κόσσοβο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα στην τακτική συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Έντι Ράμα για το Κοσσυφοπέδιο ότι είναι κομμάτι της Αλβανίας.

«Σε συνέντευξή του σε ένα τηλεοπτικό αλβανικό σταθμό,  ο Έντι Ράμα δήλωσε ανοικτά ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας και ότι η ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο δεν αποτελεί σχέδιο Β, αλλά σχέδιο Α. Μήπως είχαμε λάθος στη μετάφραση; Το έχουμε ελέγξει αρκετές φορές και από πολλές πηγές. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα δεσμεύεται στην υλοποίηση του λεγόμενου σχεδίου Α με τις τρέχουσες συζητήσεις, στη διόρθωση των συνόρων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια κατάλληλη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα», είπε η Μ. Ζαχάροβα.

Και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι αυτή η ρητορική είναι τελείως απαράδεκτη. Στην πραγματικότητα αφορά στην παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του Σερβικού κράτους και της αυτόνομης περιοχής του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ», καλώντας σε αντίδραση τη Δύση, το ΝΑΤΟ, αλλά και την Ε.Ε. απέναντι σε «τέτοια γεωπολιτικά παιχνίδια».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

05 Μαΐ 2019 5.38 μμ

Το κατέβασμα των δίγλωσσων…

02 Μαρ 2019 9.52 πμ

Για τη Μεσόγειο έβαλε…

10 Απρ 2019 2.03 μμ

Ο ΟΗΕ σε έκθεση του αναφέρει…

29 Αυγ 2019 7.36 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…

09 Ιούλ 2019 1.43 μμ

Η Μόσχα ξεκαθαρίζει μέσω…

16 Μαΐ 2019 6.26 μμ

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη…