Σημαντικά Νέα

Μετατρέπουν τα Σκόπια σε βάση χημικών όπλων του ΝΑΤΟ;

Με την πρόσφατη ένταξη των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο Σέρβος πολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκυ αποκαλύπτει τα σχέδια για το πεδίο βολής στο Κρίβολακ, που βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Κρίβολακ θα μετατραπεί στο σκοπιανό – Bondsteel, που είναι η βάση των Αμερικάνων στο Κοσσυφοπέδιο και θα χρησιμοποιηθεί από τη Συμμαχία ως πεδίο χρήσης βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου και χημικών. Με άλλα λόγια, η εν λόγω περιοχή θα μετατραπεί σε πεδίο δοκιμής χημικών όπλων, όπως είναι το «σαρίν» και το «αέριο μουστάρδας», που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες στη Συρία και το Ιράκ.

Η επιλογή της περιοχής αυτής από το ΝΑΤΟ δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς αυτή περιλαμβάνει λόφους, δάση, άμμο και το μέρος που μοιάζει με έρημο, ενώ από ολόκληρο το πεδίο βολής διέρχεται ο Αξιός ποταμός. Παράλληλα, πρέπει να προστεθεί και η συχνή αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών στην περιοχή αυτή, που είναι αδύνατο να βρεθεί αλλού στην Ευρώπη.

Το στρατόπεδο του Κρίβολακ δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά δημιουργήθηκε με απόλυτη μυστικότητα στα χρόνια 1963-1969. Βρίσκεται στην κοιλάδα Tikvesh, που είναι ανάμεσα στην κεντρική και τη νότια Β. Μακεδονία. Η πλησιέστερη πόλη Kavadarci απέχει περισσότερο από 20 χιλιόμετρα, ενώ η ίδια η περιοχή εκτείνεται σε μήκος 22 χιλιομέτρων και πλάτους 18 χιλιομέτρων. Οι αποθήκες του στρατοπέδου αυτού διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης ποσότητας διαφορετικών βαρέων όπλων και υλικών. Θα αποτελέσει το πεδίο βολής πυραύλων αεροσκαφών Α-10 με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν δοκιμές νέων βομβών και εκρηκτικών.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες και δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη συμφωνία μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και ΝΑΤΟ, ενώ όλα εκείνα που δημοσιεύονται στο σερβικό Τύπο από τους ειδικούς επί του παρόντος δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ακόμη, οι πληροφορίες του Σέρβου ειδικού Μ. Λαζάνσκυ πρέπει να διερευνηθούν εξονυχιστικά και να ζητηθούν διευκρινίσεις από το ΝΑΤΟ και τα Σκόπια για τα αμερικανικά σχέδια σε αυτή την περιοχή.

Αν η είδηση αυτή επιβεβαιωθεί, τότε ο Αξιός ποταμός που διέρχεται από το Κρίβολακ, θα θέσει σε συναγερμό ολόκληρες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για την επικείμενη οικολογική καταστροφή, που θα απειλήσει τον υδροφόρο ορίζοντα της Ελλάδος και φυσικά την υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

21 Απρ 2019 11.02 πμ

Ύστερα από πληροφορίες…

03 Απρ 2019 5.35 μμ

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας…

30 Απρ 2019 11.16 πμ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος…

03 Απρ 2019 9.48 πμ

Η χθεσινή επίσκεψη του…

10 Απρ 2019 11.19 πμ

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής…

23 Φεβ 2019 7.21 μμ

Ένας σφοδρός πόλεμος μεταξύ…