Σημαντικά Νέα

Μετά τη Γαλάζια Πατρίδα των Τούρκων έρχεται και η “Ουράνια Πατρίδα”

Μετά το πέρας της «Γαλάζιας Πατρίδας» και της άσκησης «Θαλασσόλυκος», η Άγκυρα ετοιμάζει κάτι διαφορετικό, ενδεικτικό των προθέσεών της προς τη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα.  

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο γνωστό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolou», μετά την «Γαλάζια Πατρίδα», έρχεται η «Ουράνια Πατρίδα», όπως αποκάλυψε ο Τούρκος Sefa Özkaya, ειδικός στην ιστορία του πολέμου στο πανεπιστήμιο της  Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος του ΥΠΑΜ.

Ο κ. Sefa Özkaya ανέφερε πως «Είναι απαραίτητο πλέον να οριοθετηθεί και η τουρκική εναέρια κυριαρχία πάνω από το Αιγαίο. Η προσέγγιση της Τουρκίας στον παρόν ζήτημα που αφορά τουρκική κυριαρχία θα ονομάζεται «ουράνια πατρίδα»  και προτείνω αυτό το όνομα»

Παράλληλα, σημείωσε πως «Η ασφάλεια της θάλασσας, θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με την ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας και πυραύλων επιφανείας-αέρος, για τον έλεγχο και την προάσπιση της «Γαλάζιας και της Ουράνιας πατρίδας» εντασσόμενα στην γενική  αρχιτεκτονική άμυνας. Στο εγγύς μέλλον, με την απόκτηση Φρεγατών και αντιτορπιλικών από το τουρκικό ΠΝ, θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων μας και στην Κύπρο. Σε αυτή την περίπτωση, η σημασία της ναυτικής αεροπορίας έρχεται επίσης στο προσκήνιο».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

09 Μαΐ 2019 5.42 μμ

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης,…

06 Νοέ 2019 8.25 πμ

Κοινή δήλωση εννέα σημείων…

24 Οκτ 2019 1.42 μμ

Καλεσμένος στην εκπομπή…

15 Νοέ 2019 7.55 μμ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει…

21 Ιούν 2019 5.06 μμ

Ανένδοτη η Τουρκία σε…

08 Απρ 2019 9.27 μμ

Ο Υπουργός Εσωτερικών…