Σημαντικά Νέα

Ματέο Σαλβίνι: «Προτιμώ να δω τη Ρωσία στην Ευρώπη, παρά την Τουρκία»

Ο Ιταλός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, μίλησε για μία ακόμη φορά ανοιχτά, αναφορικά με τις χώρες που προτιμά να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Σαλβίνι είχε προσφάτως ασκήσει έντονη κριτική στους σχεδιασμούς για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., τονίζοντας πως η Τουρκία «δεν έχει σχέση με την Ευρώπη και ποτέ δεν θα της επιτραπεί η ένταξη στην ένωση. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ακυρωθούν. Θα πρέπει να σταματήσουν εντελώς».

Συγχρόνως, ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως προτιμά την ένταξη της Ρωσίας στην ΕΕ, παρά της Τουρκίας.

«Για δεκαετίες ξοδεύουμε δισεκατομμύρια ευρώ για να πείσουμε τους Τούρκους να ενταχθούν στην ΕΕ, παρά το ότι η Τουρκία δεν έχει σχέση με την Ευρώπη. Αντί να υποστηρίζουμε την ιδέα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα να δω τη Ρωσία να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. Η Ρωσία είναι πιο κοντά σε εμάς, σε σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία και τις παραδόσεις μας, παρά η Τουρκία», είπε ο Ματέο Σαλβίνι.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με την άρση των κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία, ο Ιταλός πολιτικός δήλωσε πως «Η θέση ήταν πάντα καθαρή, παρόλο που κάποια ΜΜΕ ακόμη αναζητούν τα ρούβλια που μου έδωσαν οι Ρώσοι για να διατηρώ αυτή τη στάση. Το κάνω δωρεάν, επειδή οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι άχρηστες, για να μην πω επιζήμιες για την Ιταλική οικονομία και για τη λύση των προβλημάτων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο».

Για περισσότερες πληροφορίες στο
http://cosmostatus.blogspot.com

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

02 Μαΐ 2019 1.41 μμ

Σε επικίνδυνα μονοπάτια…

26 Φεβ 2019 6.16 μμ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου…

06 Απρ 2019 4.57 μμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες…

29 Αυγ 2019 7.36 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…

21 Απρ 2019 11.02 πμ

Ύστερα από πληροφορίες…

23 Φεβ 2019 7.17 μμ

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος…