Σημαντικά Νέα

Μάικ Πομπέο: «Προφανής πρόκληση η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στη Βενεζουέλα»

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε ως «προφανή πρόκληση» την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στη Βενεζουέλα, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία και την Κίνα ότι υποβοηθούν στην καταστροφή της χώρας, με τη διαρκή υποστήριξή τους στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο η Ουάσιγκτον θεωρεί παράνομο.

Ο κ. Πομπέο σε ομιλία του στο Σαντιάγκο της Χιλής δήλωσε πως «Η Κίνα και άλλοι εμφανίζονται υποκριτικοί στο αίτημα για μη παρέμβαση στις υποθέσεις της Βενεζουέλας, καθώς οι δικές τους οικονομικές παρεμβάσεις βοήθησαν στην καταστροφή της χώρας. Η Κίνα αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν η Κίνα δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Λατινική Αμερική, διαβρώνει την οικονομική ροή και την ομαλή διακυβέρνηση, δίνοντας ζωή στη διαφθορά».


Σε μετάφραση: Μ. Πομπέο: «Η Λατινική Αμερική πρέπει να είναι προσεκτική για την Ρωσία. Η πτήση σε στρατεύματα και το άνοιγμα ενός εκπαιδευτικού κέντρου στην Βενεζουέλα είναι προφανής πρόκληση … Η Ρωσία έχει επίσης μακροχρόνιους δεσμούς με αυταρχικούς ηγέτες στην Κούβα και τη Νικαράγουα. Πωλεί όπλα και διαδίδει την προπαγάνδα σε αυτά τα μέρη».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μ. Πομπέο, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός στη συνεργασία της Ρωσίας με τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα, καθώς οι ρωσικές επενδύσεις στην εκπαίδευση της αστυνομίας με το Καράκας και με τη δορυφορική προμήθεια στη δεύτερη χώρα «για να το θέσω ήπια, δεν είναι κάτι καλό. Η Ρωσία έχει μακροχρόνιους δεσμούς με αυταρχικούς ηγέτες στην Κούβα και τη Νικαράγουα, όπου μάλιστα πουλάει όπλα και διαδίδει προπαγάνδα σε αυτές τις περιοχές».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

06 Απρ 2019 5.47 μμ

Όπως σημειώνει η «Jerusalem…

30 Απρ 2019 11.16 πμ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος…

28 Απρ 2019 4.06 μμ

Ο Ιταλός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός…

09 Μαΐ 2019 8.26 πμ

Μια μεγάλη ιστορική διαδικασία…

12 Μαρ 2019 11.59 πμ

Μήνυμα ενίσχυσης της στρατιωτικής…

19 Μαΐ 2019 4.33 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ…