Σημαντικά Νέα

Μ. Τσαβούσογλου «Θα συζητήσουμε με τη Ρωσία την απομάκρυνση των Κούρδων σε Μανμπίτζ-Κομπάνι»

Η Τουρκία δεν θέλει να δει ούτε έναν Κούρδο ένοπλο να παραμένει στην «ασφαλή ζώνη» μετά την λήξη της εκεχειρίας των 120 ωρών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα συζητήσει με τη Ρωσία την απομάκρυνση των ανταρτών του YPG από την Μανμπίτζ και το Κομπάνι της Συρίας κατά την διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει στο Σότσι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ρώσο ομόλογό του την επόμενη εβδομάδα.

Το Σάββατο κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην πόλη Καϊσέρι στην Κεντρική Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε πως η τουρκική επιχείρηση θα συνεχιστεί και πως η Τουρκία θα «σπάσει τα κεφάλια των τρομοκρατών» αν δεν εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία, ενώ παράλληλα επέμεινε πως είναι καθήκον της Ουάσινγκτον να διασφαλίσει την απόσυρση του YPG.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από επίθεση των ενόπλων του YPG στην Tel Abyad.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

27 Οκτ 2019 4.17 μμ

Το υπουργείο Εξωτερικών…

13 Μαρ 2019 3.47 μμ

Με την τουρκική οικονομία…

06 Νοέ 2019 2.15 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…

03 Νοέ 2019 2.55 μμ

Η Τουρκία έκανε εισβολή…

05 Νοέ 2019 9.04 πμ

Κώστας Βενιζέλος Χαμηλές…

13 Νοέ 2019 2.51 μμ

Το σχέδιο αποκαλύπτει…