Σημαντικά Νέα

“Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ στις χώρες που θα εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο”

Τον περασμένο Νοέμβριο οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν εξάμηνη απαλλαγή των κυρώσεων σε οκτώ χώρες, που εξαρτώνται από τις εισαγωγές ιρανικής ενέργειας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμους αξιωματούχους του Υπουργείου, μετέδωσαν πως το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την ακύρωση των απαλλαγών των κυρώσεων για τις εισαγωγές του ιρανικού πετρελαίου, που αφορούν την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ταϊβάν, την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ιαπωνία, καθώς και τη Νότια Κορέα.

Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post» θα αναφέρει πως αρχής γενομένης από τις 2 Μαΐου, το Υπουργείο Εξωτερικών θα παύσει τη χορήγηση απαλλαγών από τις κυρώσεις, οι οποίες επιτρέπουν στις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο να εξακολουθήσουν να το πράττουν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, προκαλώντας εκ νέου επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης. Από τότε έχουν επιβληθεί δύο γύροι κυρώσεων, που αφορούν τον περιορισμό μεγάλης κλίμακας για τις εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν σε άλλες χώρες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν τη μείωση των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν από όλες τις χώρες, γεγονός το οποίο θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις για τη χώρα, καθώς οι εξαγωγές πετρελαίου χρησιμεύουν ως μία από τις κύριες πηγές του κρατικού εισοδήματος.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

09 Απρ 2019 10.13 πμ

Ο Υπουργός Εξωτερικών…

01 Μαΐ 2019 11.31 πμ

Το Νοέμβριο ο Αμερικανός…

25 Φεβ 2019 6.52 πμ

Την έντονη αντίδραση της…

27 Μαρ 2019 10.24 πμ

Ο Yπουργός Εξωτερικών…

01 Μαρ 2019 6.46 μμ

Ο ομότιμος καθηγητής του…

30 Απρ 2019 1.22 μμ

Ο Καθηγητής Οικονομικής…