Σημαντικά Νέα

Κώστας Σημίτης: “Γιατί το Σκοπιανό έπρεπε να λυθεί”

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, στέλνοντας το μήνυμα ότι το Σκοπιανό έπρεπε να επιλυθεί, δίχως να υπάρξουν εσωτερικές αντιπαλότητες.

Ο κ. Σημίτης σημείωσε αρχικά «Πίστευα και πιστεύω πάντα ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Βαλκανικό της περίγυρο. Η εκκρεμότητα με τα Σκόπια παρεμπόδιζε τις κοινές επιδιώξεις και τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και ως εκ τούτου, έπρεπε να λυθεί. Ήταν προς το συμφέρον μας να λυθεί».

Ωστόσο, χαρακτήρισε τη Συμφωνία ως «μη ικανοποιητική λύση», εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι «η εικόνα της χώρας μας είναι αρνητική». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εκφράσει και την εκτίμηση πως η κυβέρνηση όφειλε να συντονιστεί στη βάση μίας κοινής προσπάθειας, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιπαλότητες στο εσωτερικό της χώρας.

«Η κυβέρνηση προχώρησε δίχως συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα ήταν μια μη ικανοποιητική λύση, που οδήγησε σε αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, η οποία θεώρησε ότι η Ελλάδα υποχώρησε σε σημαντικά θέματα».

«Έχουμε μια κυβέρνηση με κύριο στόχο την εξουσία», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ενώ αναφερόμενος και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, το χαρακτήρισε «παραπλανητικό»

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

01 Απρ 2019 9.09 πμ

Ο Υπουργός της Κοινωνίας…

12 Μαρ 2019 9.29 πμ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών…

09 Μαΐ 2019 8.11 πμ

Οι ηγέτες της Ελλάδας…

01 Απρ 2019 4.34 μμ

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποθέωσε…

23 Φεβ 2019 6.45 μμ

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια…

16 Μαρ 2019 8.12 μμ

Ο γνωστός καθηγητής γλωσσολογίας…