Σημαντικά Νέα

«Κλείδωσε» το ραντεβού Κιμ Γιόνγκ Ουν & Βλάδιμιρ Πούτιν

Όπως αναφέρει το κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) της Πιονγκγιάνγκ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν θα επισκεπτεί «σύντομα» τη Ρωσία, προκειμένου να συναντηθεί με το Ρώσο Πρόεδρο Βλάδιμιρ Πούτιν, δίχως ωστόσο, να υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση στα τέλη Απριλίου, με τη σύσκεψη να λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο της Άπω Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με έκθεση της «Kommersant», καθώς η τοποθεσία έχει επιλεγεί από τη Βόρεια Κορέα, εξαιτίας ανησυχιών αναφορικά με την ασφάλεια της συνάντησης.

Πρέπει να σημειωθεί ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε την ετοιμότητα συνεργασίας με το Ρώσο Πρόεδρο, με πρωταρχικό σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στην Κορεατική Χερσόνησο, καθώς και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

Σε μία επιστολή του που παραθέτει το KCNA ανέφερε ότι «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ στενά μαζί σας για να αναπτύξουμε σταθερά και εποικοδομητικά τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της Ρωσίας, όπως απαιτεί η νέα εποχή και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια της Κορεατικής Χερσονήσου και του υπόλοιπου κόσμου».

Αυτή αποτελεί την πρώτη επίσκεψη του Κιμ Γιόνγκ Ουν στη Ρωσία, καθώς ο προκάτοχός του Κιμ Γιονγκ Ιλ επισκέφθηκε τη χώρα τρεις φορές, με την τελευταία επίσκεψη να λαμβάνει χώρα το 2011.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

12 Μαρ 2019 11.40 πμ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής…

20 Απρ 2019 4.56 μμ

Ο επικεφαλής του γενικού…

21 Απρ 2019 10.00 πμ

Το συριακό λιμάνι του…

27 Απρ 2019 5.20 μμ

Ο Αντρέι Κέλιν, διευθυντής…

10 Μαΐ 2019 9.43 πμ

Ο Σέρβος πρόεδρος Α. Βούτσιτς…

24 Απρ 2019 6.53 μμ

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης…