Σημαντικά Νέα

«Κλειδώνει η συνάντηση Τραμπ & Ερντογάν, εν μέσω τεταμένου κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών…»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών, Τραμπ και Ερντογάν «επαναβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Τραμπ», ανέφερε η Άγκυρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Anadolu», στην τηλεφωνική επικοινωνία τους συζήτησαν επίσης «διμερή θέματα και τις περιφερειακές εξελίξεις».

Επιβεβαίωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος

Την μετάβαση του Τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε αμέσως μετά και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι είχε μία «πολύ καλή» τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Ερντογάν ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη σύλληψη μελών του ISIS, συμπεριλαμβανομένου και της συζύγου και της αδερφής του πρώην αρχηγού του ISIS, αλ-Μπαγκντάντι.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για την κατάσταση στα τουρκο-συριακά σύνορα, την εξάλειψη της τρομοκρατίας και το τέλος των εχθροπραξιών της Τουρκίας με τους Κούρδους.

Ο Ερντογάν είχε απειλήσει ότι θα ακύρωνε το ταξίδι αυτό λόγω της έντασης στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, με αφορμή την κατάσταση στη Συρία και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

05 Μαρ 2019 5.44 μμ

Ο Τούρκος βουλευτής του…

23 Απρ 2019 9.36 πμ

Ο πρώην πρωθυπουργός και…

02 Απρ 2019 2.18 μμ

Ο Σάββας Καλεντερίδης,…

15 Μαρ 2019 4.47 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

23 Φεβ 2019 7.16 μμ

Στο χείλος του γκρεμού…

01 Μαΐ 2019 11.31 πμ

Το Νοέμβριο ο Αμερικανός…