Σημαντικά Νέα

Κοινή Νατοϊκή Άσκηση Ελλάδος – ΗΠΑ στις ακτές του Παγασητικού (Video)

Μήνυμα ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος & ΗΠΑ έστειλαν οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών, που πραγματοποίησαν κοινή νατοϊκή άσκηση στην περιοχή της Μαγνησίας. Τόσο Αμερικανοί όσο και Έλληνες πεζοναύτες επιχείρησαν στις ακτές του Παγασητικού κόλπου, σε μία από κοινού άσκηση, το βίντεο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνοντας την άριστη συνεργασία σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Στη βάση συντονισμένων ενεργειών, οι πεζοναύτες συνεργάστηκαν άψογα, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα υπερσύγχρονα αμερικανικά οχήματα και τα ελληνικά άρματα μάχης. Στο πεδίο βολής της Μαγνησίας τα πυροβόλα χτύπησαν με ακρίβεια το στόχο τους, καθώς Έλληνες και Αμερικανοί δοκίμασαν τις αντοχές που προκαλεί το ανάγλυφο του εδάφους.

Στο βίντεο που επιμελήθηκε η 32η Ταξιαρχία πεζοναυτών από την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» εντυπωσίασαν τα hovercraft των Αμερικανών, καθώς και τα αμφίβια θωρακισμένα οχήματα για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρονται οι ελληνικές αποβατικές δυνάμεις των Πεζοναυτών. Παράλληλα, τα ελληνικά άρματα μάχης «leopard», τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, αλλά και επιθετικά ελικόπτερα «apatche» της αεροπορίας στρατού, τα οποία μάλιστα προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν από το αμερικανικό πλοίο, ξεδίπλωσαν τις αρετές τους στο χιονισμένο Πήλιο.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες δήλωσαν ήδη ότι του χρόνου θα επιστρέψουν στη Μαγνησία για την επόμενη άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς η Ελλάδα προσφέρεται για περισσότερες επιχειρησιακές δυνατότητες σε διαφορετικά πεδία δράσεως.

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, 11.03.2019

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

15 Μαρ 2019 2.03 μμ

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι…

07 Μαΐ 2019 5.02 μμ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η…

04 Απρ 2019 7.07 μμ

Μετά τη σαφή προειδοποίηση…

09 Απρ 2019 10.13 πμ

Ο Υπουργός Εξωτερικών…

30 Απρ 2019 4.24 μμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες…

02 Μαΐ 2019 10.00 πμ

Αμερικανικές πηγές του…