Σημαντικά Νέα

Κιμ Γιόνγκ Ουν προς Πούτιν: «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ στενά μαζί σου»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν αναμένεται να επισκεφτεί τη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με το Ρώσο Πρόεδρο Βλάδιμιρ Πούτιν.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εξέφρασε στον Ρώσο πρόεδρο την ετοιμότητά του για συνεργασία, με σκοπό την επίτευξη της ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο και την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αποστέλλοντας την Πέμπτη επιστολή, το κείμενο της οποίας αποκάλυψε το δίκτυο KCNA.

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ στενά μαζί σου, προκειμένου σταθερά και εποικοδομητικά να αναπτύξουμε παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, όπως απαιτεί η νέα εποχή και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο και τον υπόλοιπο κόσμο» αναφέρει στην επιστολή του, σύμφωνα με το KCNA.

Σημείωσε επίσης, ότι η περαιτέρω ανάπτυξη και ισχυροποίηση των φιλικών δεσμών των δύο χωρών είναι προς το κοινό συμφέρον, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον κ. Πούτιν «υγεία και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στην υπεύθυνη δουλειά για την οικοδόμηση μίας ισχυρής Ρωσίας», καθώς και «ευημερία» στο λαό της Ρωσίας.

Στις 12 Απριλίου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εξελέγη και πάλι ως πρόεδρος της χώρας, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν τον συνεχάρη, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για «συνεργασία στα πιεστικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα». Την Πέμπτη σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Πούτιν θα έχει συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία.