Σημαντικά Νέα

Κατεβάζουν τις δίγλωσσες πινακίδες: Αντιδράει η Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας

Το κατέβασμα των δίγλωσσων πινακίδων στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης στο νότο προκάλεσαν την αντίδραση στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Οι δίγλωσσες πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης στην Αλβανία, κατέβασαν οι αρχές, καθώς συνεργεία της Επιχείρησης Συντήρησης των Εθνικών Οδών από το Αργυρόκαστρο υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων και μέσα στην νύχτα, προχώρησαν στο κόψιμο με τροχούς των πινακίδων.

Οι εν λόγω πινακίδες, βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους της Φοινίκης, και σε αυτές αναγράφονται, με βάση το νόμο περί μειονοτήτων, τα ονόματα των χωριών στην αλβανική, αλλά και την ελληνική γλώσσα.

Η διαμαρτυρία του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου ήταν έντονη, ενώ στο χωριό Κρανιά, σημειώθηκε και συμπλοκή με την αστυνομία που φρουρούσε τα συνεργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές προχώρησαν στο κατέβασμα των πινακίδων με το επιχείρημα ότι σε αυτές αναγράφονταν τα ονόματα των χωριών πρώτα στην ελληνική και έπειτα στην αλβανική γλώσσα, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των αλβανικών ΜΜΕ. Πρέπει να σημειωθεί πως έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της αλβανικής κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

13 Μαρ 2019 9.11 μμ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας…

25 Νοέ 2019 8.57 πμ

Πόσοι είναι οι Έλληνες…

29 Οκτ 2019 10.39 μμ

Όλα τα διμερή θέματα συζητήθηκαν…

26 Νοέ 2019 11.29 πμ

Διαβεβαιώσεις για τον…

10 Μαΐ 2019 9.43 πμ

Ο Σέρβος πρόεδρος Α. Βούτσιτς…

25 Νοέ 2019 10.34 μμ

Σύμφωνα με τους NYT, H Άνγκελα…