Σημαντικά Νέα

Ισλαμικό Κράτος: «Να πάρετε εκδίκηση για τους 50 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία»

Ύστερα από μισό χρόνο «σιωπής», ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Χασάν Αλ-Μουτζαχίρ, καλεί τους Μουσουλμάνους «να πάρουν εκδίκηση» για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα του Αυστραλού Brenton Tarrant, που στοίχισε τη ζωή 50 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία.

Σε ηχογραφημένο του μήνυμα, που διήρκεσε 44 λεπτά και το οποίο αναρτήθηκε στην εφαρμογή «Telegram» την περασμένη Πέμπτη, απηύθυνε έκκληση για την πραγματοποίηση δολοφονιών ως απάντηση για την αιματοχυσία αθώων μουσουλμάνων.

«Αυτή η σφαγή στα δύο τεμένη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ακόμη τραγωδία, ανάμεσα σε τόσες που έγιναν στο παρελθόν, καθώς και σε όσες άλλες θα ακολουθήσουν στο μέλλον», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Independent».

Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας ότι «οι σκηνές θανάτου επαρκούν για να ξυπνήσουν από το λήθαργο και να παράσχουν κίνητρα στους υποστηρικτές του χαλιφάτου, να πάρουν εκδίκηση για τη θρησκεία τους, καθώς και για τους Μουσουλμάνους που σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Χασάν Αλ-Μουτζαχίρ θεωρούταν μέχρι πρότινος νεκρός, καθώς είχε «σιγήσει» για σχεδόν μισό χρόνο. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς έχει αυξηθεί το επίπεδο της εθνικής απειλής, με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους να πραγματοποιούν διαρκείς συσκέψεις με κεντρικό θέμα της εθνικής ασφάλεια της χώρας.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα που απέστειλε ο Μουτζαχίρ ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην πόλη Μπαγκούζ. Το εύλογο ερώτημα της εφημερίδας «New York Times» ήταν «με δεδομένο ότι οι ηγέτες του ISIS αποφεύγουν τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, πώς ακριβώς είχαν ενημέρωση για το περιστατικό στη Νέα Ζηλανδία; Μήπως κρύβονται σε κάποιο σπίτι στο Ιράκ ή στη Συρία και ενημερώνονται από την τοπική τηλεόραση ή κάποιος σύμμαχος τους μετέδωσε την είδηση;».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

18 Μαρ 2019 10.54 πμ

Μετά την πρόσφατη αιματοχυσία…

03 Μαρ 2019 5.19 μμ

Σύμφωνα με πληροφορίες…

18 Μαρ 2019 8.56 μμ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία…

17 Μαρ 2019 11.35 πμ

Μετά από την επίθεση του…

15 Μαρ 2019 6.35 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

19 Μαρ 2019 3.04 μμ

Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού…