Σημαντικά Νέα

Ινδικό υποβρύχιο προσπάθησε να εισέλθει στα πακιστανικά χωρικά ύδατα

Την ώρα που η ένταση μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν εξακολουθεί να κλιμακώνεται, το πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ένα ινδικό υποβρύχιο επιχείρησε να εισέλθει εντός των χωρικών του υδάτων.

Ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν σε σχετική του ανακοίνωση επεσήμανε πως το υποβρύχιο της Ινδίας δεν αποτέλεσε στόχο πυρών, στη βάση της πολιτικής της διατήρησης της ειρήνης της Πακιστανικής κυβέρνησης. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα αναφορικά με το χρόνο ή το σημείο που εντοπίστηκε το εν λόγω υποβρύχιο, παρά μόνο ένα βίντεο, στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται. Στις εικόνες, που δεν είναι ευκρινείς, διακρίνεται μόνο ένα περισκόπιο πάνω από το νερό, ενώ η ημερομηνία που αναγράφεται είναι Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 20:35. Πρέπει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Πολεμικό Ναυτικό του Ισλαμαμπάντ εντοπίζει ένα ινδικό υποβρύχιο να προσπαθεί να εισέλθει στα πακιστανικά χωρικά ύδατα.

Από την πλευρά της η Ινδία δεν προχώρησε προς το σχολιασμό του περιστατικού, ενώ η ανακοίνωση αυτή έγινε δύο εβδομάδες μετά την νέα κρίση που ξέσπασε μεταξύ του Ισλαμαμπάντ και του Νέου Δελχί, με αφορμή την διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Θυμίζουμε πως η καινούρια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών έλαβε χώρα στις 14 Φεβρουαρίου, όταν μία επίθεση αυτοκτονίας από την εξτρεμιστική οργάνωση που εδράζεται στο Πακιστάν, Τζάις-Ε- Μοχάμεντ (JEM), σκόρπισε το θάνατο σε περισσότερο από 40 Ινδούς παραστρατιωτικούς. Η αντίδραση ήταν άμεση με την Ινδική Πολεμική Αεροπορία να βομβαρδίζει ένα στρατόπεδο της οργάνωσης στο βόρειο Πακιστάν και στη συνέχεια, με το Πακιστάν να προβαίνει προς την κατάρριψη δύο ινδικών μαχητικών, συλλαμβάνοντας έναν από τους πιλότους του.

Από την πλευρά του το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την κατάρριψη ενός πακιστανικού καταδιωκτικού, γεγονός που διέψευσε το Ισλαμαμπάντ. Η πρόσφατη απελευθέρωση του Ινδού πιλότου από το Πακιστάν αποκλιμάκωσε για λίγο την κατάσταση, ωστόσο, τόσο Ινδοί όσο και Πακιστανοί στρατιώτες εξακολουθούν να ανταλλάσσουν πυρά πάνω από τη Γραμμή Ελέγχου, στα ντε φάκτο σύνορα μεταξύ του ινδικού και του πακιστανικού Κασμίρ, με αποτέλεσμα την απώλεια αρκετών αμάχων και από τις δύο πλευρές.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

27 Νοέ 2019 10.10 πμ

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ…

30 Νοέ 2019 4.54 μμ

Του Κώστα Γρίβα Δίχως…

25 Νοέ 2019 9.56 πμ

Σάββας Καλεντερίδης Το…

27 Φεβ 2019 6.04 μμ

Επικίνδυνα κλιμακώνεται…

13 Νοέ 2019 9.36 πμ

Δεν μας έφθαναν οι Τούρκοι…

19 Νοέ 2019 9.21 πμ

Yπήρχε λόγος που ένα πακιστανικό…