Σημαντικά Νέα

Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι «απειλές» Ζάεφ για ακύρωσή της (Vid)

Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά, Πέτρος Λιάκουρας, αναλύοντας τις εξελίξεις στην σκακιέρα των διεθνών σχέσεων.

Ο κ. Λιάκουρας, μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις «απειλές» του Ζόραν Ζάεφ για την ακύρωσή της μεταξύ άλλων δήλωσε πως «δεν υπάρχει περίπτωση μία βαλκανική χώρα, όπως η Βόρεια Μακεδονία, να μην ψάχνει πάντοτε μία ευκαιρία, ακόμα και για το εσωτερικό της, να προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα απέναντι στην εφαρμογή της Συμφωνίας, χωρίς να σημαίνει ότι η Αθήνα θα πρέπει να την αφήνει να κάνει αυτά τα οποία κάνει, γιατί μία συμφωνία από τη στιγμή που βρίσκεται σε ισχύ, πρέπει να είναι δεσμευτική και πρέπει να τηρείται και από τα δύο μέρη, όπως οφείλουν».

Απόσπασμα από την Εκπομπή One Direct, 01 Νοεμβρίου 2019

Αναφερόμενος στο βέτο Μακρόν για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε., δήλωσε ότι πρόκειται για ένα επώδυνο λάθος, το οποίο έγινε για λόγους εσωτερικούς και όχι με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών «κυρίως γιατί η Γαλλία φοβάται το κύμα των Αλβανών που θα υπάρξουν ως μετανάστες στη Γαλλία και φοβάται ότι θα χάσει ψήφους που θα πάνε στη Λεπέν», εξηγώντας παράλληλα τους τομείς που επηρεάζονται από τη μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Β. Μακεδονίας, ξεδιαλύνοντας το τοπίο γύρω από το τι ισχύει με το «erga omnes»

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

18 Μαρ 2019 9.10 πμ

Ο πρώην Υπουργός των Εξωτερικών…

02 Νοέ 2019 10.19 πμ

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων…

04 Απρ 2019 1.07 μμ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής…

03 Μαρ 2019 5.38 μμ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός…

25 Απρ 2019 5.40 μμ

Νέα απόφαση διενέργειας…

31 Οκτ 2019 12.43 μμ

Εντολή προς την Ελληνική…