Σημαντικά Νέα

Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει “πολλές πόρτες ευκαιριών” οικονομικής συνεργασίας;

Ο Υπουργός της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ντάμιαν Μάντσεφσκι, εν αναμονή της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, εξέφρασε την χαρά του και την αισιοδοξία του για την εδραίωση απτών αποτελεσμάτων οικονομικής φύσεως ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ντ. Μάντσεφσκι, υπογράμμισε πως τώρα που δεν υφίστανται πλέον πολιτικά ζητήματα, Ελλάδα και Σκόπια μπορούν να εστιάσουν σε ευρύτερα θέματα συνεργασίας.

«Πολλές μεγάλες ελληνικές εταιρείες είναι παρούσες για περισσότερο από μία ή δύο δεκαετίες στην αγορά, έχουν θετική εμπειρία, λειτουργούν και είναι κερδοφόρες. Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια, ενώ οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι τεράστιες», διεμήνυσε ο Υπουργός των Σκοπίων.

Παράλληλα, σημείωσε πως «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε προς την υπογραφή αρκετών συγκεκριμένων διμερών συμφωνιών, που θα οδηγήσουν σε απτά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής τους», ενώ δήλωσε με απόλυτη βεβαιότητα πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει «πολλές πόρτες ευκαιριών» στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από μία μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα προσφέρει περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες και επενδύσεις, θα συμβάλει στη διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων, ενώ εικάζεται ότι θα δημιουργήσει αισιόδοξες προοπτικές για τους πολίτες των δύο χωρών.