Σημαντικά Νέα

Η Ρωσία «ανησυχεί» για την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ εξέφρασε την ανησυχία της Μόσχας για την ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου.

Αναφορικά με την ένταση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε πως οποιαδήποτε δραστηριότητα πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες χώρες «δεν θα κάνουν βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην περαιτέρω ένταση στην περιοχή και δεν θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα εμπόδια για την επίλυση του Κυπριακού».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία και την διαμάχη που έχει προκληθεί με τις ΗΠΑ, λέγοντας πως «η Ρωσία δεν παραβιάζει καμία διεθνή συμφωνία στον τομέα των εξοπλισμών. Αυτά τα συστήματα έχουν εντελώς αμυντικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν κανέναν κίνδυνο για την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τα ρωσικά συστήματα S-300».

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «η επίλυση του παλιού ονοματολογικού θέματος άνοιξε τον δρόμο στην βεβιασμένη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην βορειοατλαντική συμμαχία και βεβαίως αυτή η πορεία δεν θα συμβάλει στην ασφάλεια και στη σταθεροποίηση της κατάστασης στα Βαλκάνια».

Πρόσθεσε δε, πως «Γενικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις προσπάθειες ορισμένων χωρών να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων, που δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, αλλά σε κανόνες που οι ίδιες οι χώρες δημιουργούν και μετά την παρουσιάζουν ως άποψη της διεθνούς κοινότητας. Εμείς απορρίπτουμε τις θέσεις ότι η Ρωσία θέλει δήθεν να επιβάλει την επιρροή της στα Βαλκάνια, εμείς επιθυμούμε την ανάπτυξη των σχέσεων με όλες τις βαλκανικές χώρες σε διμερές επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τις σχέσεις αυτές, στον βαθμό που οι χώρες αυτές το επιθυμούν».

Για περισσότερες πληροφορίες στο
https://www.tovima.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

02 Μαΐ 2019 10.48 πμ

Διάλεξη του Ν. Λυγερού…

29 Αυγ 2019 7.36 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…

01 Μαρ 2019 11.32 πμ

Η Τουρκία κορυφώνει την…

24 Απρ 2019 10.06 πμ

Σύμφωνα με Ρώσο στρατιωτικό…

02 Σεπ 2019 7.40 μμ

Ο Διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας…

06 Μαΐ 2019 8.42 μμ

Το υπουργείο Εξωτερικών…