Σημαντικά Νέα

«Η ΝΔ θα συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Μικρά Ασία»

Συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στον αγώνα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για τη διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Παράλληλα, προχώρησε στη δέσμευση ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με τη συμμετοχή της τόσο στην Ευρωβουλή όσο και σε όλα τα διεθνή Fora τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις δράσεις τους και ζήτησαν την συνδρομή του στην προσπάθεια την οποία καταβάλλουν ενόψει και της συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στη Βουλή, προκειμένου να συζητήσουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό: Τη συμπλήρωση 100 ετών φέτος, την 19η Μαΐου, από την ημερομηνία ορόσημο που συμβολίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Μικρά Ασία» .

«Δεσμεύτηκα στον Πρόεδρο, ότι προσωπικά, αλλά και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία θα συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό στην προσπάθειά μας να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα αυτό. Σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και όχι μόνο, είναι απαραίτητο μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος. Η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και η απόδοση τιμής και αναγνώρισης στα θύματα των γενοκτονιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά».

« Και θέλω να γνωρίζει ο Πρόεδρος, η Ομοσπονδία και όλα τα Σωματεία της βάσης του Ποντιακού Ελληνισμού, ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, θα είμαστε κοντά τους. Και εύχομαι πραγματικά  η προσπάθεια αυτή να βρει συνολικά διακομματική αναγνώριση, το ζήτημα δεν είναι κομματικό, είναι ζήτημα εθνικό και έτσι θα αντιμετωπιστεί από εμένα προσωπικά και, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες, από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Για περισσότερες πληροφορίες στο
http://www.kathimerini.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

18 Μαΐ 2019 6.03 μμ

Ο Γερμανός υφυπουργός…

15 Μαρ 2019 6.35 μμ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ.…

08 Μαΐ 2019 8.32 πμ

Οι αυξανόμενες εντάσεις…

23 Απρ 2019 11.28 πμ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα…

14 Απρ 2019 9.30 πμ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας…

25 Απρ 2019 10.42 πμ

Η τουρκική αεροδιαστημική…