Σημαντικά Νέα

Η Moody’s ετοιμάζεται να ρίξει στα “τάρταρα” την τουρκική οικονομία;

Περισσότεροι «μπελάδες» προβλέπονται για την τουρκική οικονομία, ενώ οι πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ και τη Δύση εντείνονται.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία, εάν επιθυμεί να αποφύγει μια ακόμα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, χρειάζεται να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου οικονομικού προγράμματος, δήλωσε υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου «Moody’s».

Σύμφωνα με νέα ανάλυση του Moody’s, η ύφεση της Τουρκίας, η βουτιά της λίρας, οι επικείμενες πιέσεις αναχρηματοδότησης και τα μειούμενα διαθέσιμα την έχουν οδηγήσει κοντά στην κορυφή του παγκόσμιου δείκτη εξωτερικής ευπάθειας του οίκου.

Ο Ιβ Λεμέ υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου δήλωσε στο Reuters ότι «Η αποτυχία να εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο, ευρείας βάσης σχέδιο για να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά ζητήματα και βραχυπρόθεσμα να περιοριστεί η πίεση από την μεταβλητότητα της αγοράς στη λίρα… αυτό θα ήταν σημείο πίεσης από την άποψη της πιστοληπτικής αξιολόγησης».

Πρέπει να σημειωθεί πως η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας σε Ba3, τρεις βαθμίδες στην κατηγορία «junk» (σκουπίδια) τον περασμένο Αύγουστο, διατηρώντας ωστόσο «αρνητική» προοπτική, κάτι που αποτελεί πρόβλεψη ότι μπορεί να υπάρξει και νέα υποβάθμιση μέσα σε 12-18 μήνες.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

10 Απρ 2019 11.19 πμ

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής…

10 Μαΐ 2019 8.16 πμ

Από τη Σύνοδο Κορυφής…

29 Μαρ 2019 7.49 μμ

Ο καθηγητής Οικονομικής…

19 Μαρ 2019 1.54 μμ

Ο βουλευτής Σερρών Κώστας…

11 Μαΐ 2019 6.06 μμ

Ιδιαίτερα τεταμένο παραμένει…

07 Μαρ 2019 3.18 μμ

Ο Δήμος Βερύκιος σχολιάζει…