Σημαντικά Νέα

“Η Μεγάλη Βρετανία εγκαθιστά πολεμικά αεροσκάφη F-35B στη βάση του Ακρωτηρίου της Κύπρου”

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, προετοιμάζεται η πρώτη υπεράκτια αποστολή, με την εγκατάσταση πέμπτης γενιάς πολεμικών αεροσκαφών F-35B στην Κύπρο.

Τα εν λόγω βρετανικά αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από τη βάση στο Μάρχαμ του Νόρφολκ, με προορισμό τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Ουίλιαμσον Γκάβιν σε δήλωσή του ανέφερε πως «η μετακίνηση των αεροσκαφών συνιστά μία έμπρακτη επιβεβαίωση των προθέσεών μας για την προστασία των συμφερόντων της χώρας και των συμμάχων μας από τις ενισχυμένες απειλές σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελεί και ένα σημαντικό ορόσημο προκειμένου τα F-35B να καταστούν πλήρως επιχειρησιακά».

Η εγκατάσταση στο Ακρωτήρι της Κύπρου θα δώσει τη δυνατότητα και στα δύο σώματα, της αεροπορίας και του ναυτικού, που θα επανδρώσουν από κοινού τα αεροσκάφη, να αποκτήσουν εμπειρία στην πτήση και τη συντήρησή τους σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας Στίβεν Χίλιερ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στη διάρκεια της εγκατάστασης το ειδικευμένο προσωπικό θα ανταποκριθεί πλήρως στις προκλήσεις, ενώ ο ναύαρχος Φίλιπ Τζόουνς, εκτίμησε πως η συγκεκριμένη αποστολή λειτουργώντας συνδυαστικά με τον εξοπλισμό του αεροπλανοφόρου «Queen Elizabeth» με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών, θα αποδείξουν την ετοιμότητα των επιχειρήσεων οπουδήποτε στον κόσμο για την προάσπιση των βρετανικών συμφερόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες στο
https://www.protothema.gr

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

19 Μαΐ 2019 7.19 μμ

Ο Διεθνολόγος Γιώργος…

16 Μαΐ 2019 6.06 μμ

Τη στρατιωτική συνεργασία…

04 Μαρ 2019 2.24 μμ

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου…

10 Μαΐ 2019 8.16 πμ

Από τη Σύνοδο Κορυφής…

01 Μαρ 2019 11.32 πμ

Η Τουρκία κορυφώνει την…

23 Φεβ 2019 7.36 μμ

«Αναδιαμόρφωση» συνόρων…