Σημαντικά Νέα

Οι Κούρδοι θα επιδιώξουν την αλλαγή του επίσημου ονόματος της Συρίας

Στο πλαίσιο των εργασιών της συριακής συνταγματικής επιτροπής οι Κούρδοι επιδιώκουν να προωθήσουν την αλλαγή του επίσημου ονόματος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, προκειμένου να μην περιέχει καμία εθνική ή θρησκευτική αναφορά, όπως δήλωσε ο Κούρδος εκπρόσωπός τους στο forum στο Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία.

To επίσημο όνομα της χώρας «Αραβική Δημοκρατία της Συρίας», θα πρέπει να αλλάξει σε «Δημοκρατία της Συρίας», χωρίς να γίνεται αναφορά σε καμία συγκεκριμένη εθνική ή θρησκευτική ταύτιση. Παράλληλα, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο πρότεινε ένα νέο σύστημα για τη Συρία, το οποίο θα πρέπει να βασίζεται σε δημοκρατικές αρχές και να είναι αποκεντρωμένο.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου Εθνικού Διαλόγου της Συρίας, το οποίο έλαβε χώρα στη ρωσική πόλη του Σότσι τον Ιανουάριο του 2018, συμφωνήθηκε η σύσταση συνταγματικής επιτροπής, η οποία θα έχει ως σκοπό την αναδιατύπωση των βασικών νόμων της Συρίας, συμπεριλαμβάνοντας εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία της σύνταξης των καταλόγων των μελών της επιτροπής θα συμφωνηθούν με τον ΟΗΕ και θα οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

18 Μαρ 2019 3.40 μμ

Ενώ η ρήξη ανάμεσα σε Άγκυρα…

05 Νοέ 2019 8.40 πμ

Συρία: οι ΗΠΑ ποτέ δεν…

23 Οκτ 2019 2.38 μμ

Για τις δραματικές αλλαγές…

04 Νοέ 2019 9.57 πμ

Έντονη είναι η ρωσική…

29 Οκτ 2019 7.10 μμ

Ο καθηγητής γεωπολιτικής…

03 Νοέ 2019 11.31 πμ

Την πρόθεσή του να οικοδομήσει…