Σημαντικά Νέα

Οι Κούρδοι καλούν Άσαντ και Ερντογάν να αναγνωρίσουν τα εδάφη τους στη Συρία

Οι κουρδικές δυνάμεις απηύθυναν ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν και το Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να προχωρήσουν προς την αναγνώριση των εδαφών που κατέχουν στη Συρία, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της «Νίκης» επί του Ισλαμικού Κράτους.

Ειδικότερα, απηύθυνε κάλεσμα στην Τουρκία να αποχωρήσει από τα Συριακά Εδάφη και κυρίως από την κουρδική περιοχή του Αφρίν, ενώ σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (Syrian Democratic Forces), κάλεσε την κυβέρνηση της Συρίας, η οποία έχει δώσει όρκο ανακατάληψης ολόκληρης της χώρας, να αναγνωρίσει την αυτόνομη διοίκηση των ελεγχόμενων περιοχών από τον SDF στη βορειοανατολική Συρία.

Πρέπει να σημειωθεί πως μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, η Άγκυρα είχε εκφράσει την επιθυμία της να εγκαταστήσει μία ζώνη ασφαλείας στη συνοριακή γραμμή Τουρκίας – Συρίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης από τους συμμάχους.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

25 Οκτ 2019 8.48 πμ

Τις συριακές πετρελαϊκές…

21 Απρ 2019 10.23 πμ

Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης…

11 Απρ 2019 3.14 μμ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του…

14 Απρ 2019 9.30 πμ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας…

14 Νοέ 2019 2.34 μμ

Ο Αμερικανός πρόεδρος…

12 Νοέ 2019 3.21 μμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ…