Σημαντικά Νέα

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετακινούν μυστικά ειδικές δυνάμεις πιο κοντά στη Βενεζουέλα καταγγέλλει η Κούβα, με σκοπό να επέμβουν στη χώρα, με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης. Η «Επαναστατική Κυβέρνηση» της Βενεζουέλας αναφέρει πως τα πρόσφατα γεγονότα ισοδυναμούν με αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Από την άλλη πλευρά, η Αμερικανική κυβέρνηση και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να πιέσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο να παραιτηθεί, παραδίδοντας την εξουσία στον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος πέταξε στο Αεροδρόμιο Ραφαέλ Μιράντα του Πουέρτο Ρίκο, στην Αεροπορική Βάση Σαν Ισίντρο, στη Δομινικανή δημοκρατία, καθώς και σε άλλα στρατηγικής σημασίας νησιά της Καραϊβικής, πιθανόν χωρίς να το γνωρίζουν οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών. Οι πτήσεις αυτές προέρχονταν από αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τις οποίες επιχειρούν μονάδες των Ειδικών Επιχειρήσεων και του Σώματος των Πεζοναυτών, που χρησιμοποιούνται για μυστικές ενέργειες.

Η Κούβα τονίζει πως είναι ξεκάθαρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να «δημιουργήσουν διά της βίας έναν ανθρωπιστικό διάδρομο υπό διεθνή προστασία, επικαλούμενες την υποχρέωση να προστατεύουν αμάχους και εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα».